14 °C Budapest

Horror vár a nyaralókra a Balatonnál: 150 ezerbe is lehet egy családi hét

2018. június 5. 09:30

Akár 150 ezer forintba kerülhet egy balatoni hét egy család számára - írja a Népszava.

A lap értesülése szerint június közepétől már a legolcsóbb szálláshelyeken is 2200-2500 forintot kell fizetni személyenként egy éjszakáért, és ezek jellemzően nem is tóparti települések. Ez persze csupán a legalja az egésznek, innentől ugyanis már csak felfelé vezet az út. A part közelségéhez arányosan nőnek az árak is, 3500-5000 forintig, de például Siófokon egy apartmanban egy kétágyas szoba medencehasználattal már 70 ezer forintba kerülhet.

Átlagárakkal számolva egy négytagú család egy hétre 90-150 ezer forintos szállásköltséggel számolhat, s ehhez jön a többi kiadás.

A szálláson kívül természetesen még rengeteg egyéb költségekkel számolhat idén az, aki a Balatonnál nyaralna. A strandok díjszabása is igen nagy ívet ölel át, átlagosan 600-800 forintba kerül, de vannak ennél lényegesen drágább lehetőségek is.

A parkolást sem szabad ugyanakkor elfelejteni, a felkapottabb üdülőhelyeken 150-500 forintba is kerülhet egy óra, tehát egy tóparti vacsorához egy ezrest simán hozzá lehet csapni, ha az ember autóval megy. És ha már étkezés, csapolt sörökért 400-900 forintot is elkérhetnek, de a Balatonhoz a hekk és a lángos is hozzátartozik, előbbit darabra adják, de dekára mérik, jó esetben 1500-ról indul egy kisebb példány, a nagyobbakért viszont 2500-at is otthagyhat az éhes turista, kenyérrel, valami kis savanyúsággal a végösszeg már átlépheti a háromezret.

Mindent egybevetve, szállásköltség felett könnyen napi tízezer forintos kiadással is számolhat egy család a balatoni főszezonban, azaz

egy egyhetes, egyáltalán nem fényűző nyaralás lazán elvihet 150 ezer forintot a családi kasszából.
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem