12 °C Budapest
Így juthatsz olcsóbb hazai vonatjegyekhez: mindenkinek elérhető

Így juthatsz olcsóbb hazai vonatjegyekhez: mindenkinek elérhető

2017. december 6. 20:00

2016-ban és 2017-ben több mint 3 millióval nőtt a MÁV-START utasszáma. A december 10-étől életbe lépő 2017/2018-as vasúti menetrend leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon hoz jelentős változásokat. Az esztergomi vonalon a villamosításnak köszönhetően FLIRT motorvonatokat állítanak forgalomba. Emellett a legnagyobb újdonságot az automatákból, vagy az online váltott és mobileszközön bemutatott jegyekre, valamint a csúcsidőn kívüli utazásokra vonatkozó 5, 10, sőt akár 20 százalékos kedvezmények jelentik. Hamarosan minden eddiginél könnyebbé és gyorsabbá válik a jegyváltás a vásárlási funkcióval bővülő Vonatinfó alkalmazással.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Újdonság, hogy december 10-étől még kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon keresztül történő jegyvásárlás -írja közleményében a MÁV. 

A MÁV-START a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, valamint az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre 5 százalékos, e-vonatjegy (kinyomtatás nélkül, okostelefon, tablet vagy laptop képernyőjén is bemutatható) vásárlása esetén pedig 10 százalékos kedvezményt biztosít, amelyre csúcsidőn kívüli utazás esetén további 10, tehát összesen 20 százalékos engedmény jár, ha online felületen vagy mobilalkalmazással vásárolják a menetjegyet.

Ezáltal még vonzóbbá válhatnak a kényelmes jegyértékesítési megoldások, csökkenhet a pénztáraknál a sorban állás. Az akár ötödével olcsóbb csúcsidőn kívüli vonatokra átülőknek köszönhetően a vasúti járatok kihasználtsága is javulhat, a kedvezmény pedig újabb utasokat győzhet meg arról, hogy érdemes a vasutat választani a vasúttársaság szerint.

Az olcsóbb elektronikus jegyeket elővételben december 8-ától lehet megvásárolni. Az ajánlat a bérletekre nem vonatkozik. A kedvezmények érvényességi és felhasználási feltételei eltérnek a normál menetjegyekétől, erről bővebb információ a pénztáraknál vagy a MÁV weboldalán, ide kattintva érhető el.

A Vonatinfó nevű menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazás is megújul. Ennek segítségével okostelefonon akár pár kattintás is elegendő lesz, hogy bankkártyás fizetéssel vegyék meg a jegyeket az utasok. November elején elkezdődött a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazás androidos bétateszt verziója, amelyet az utasok - vagy akár az IT-szakértők - egyelőre korlátozott számban, ezren tölthettek le. Várhatóan 2018 tavaszáig teljes körben letölthető és használható lesz a jegyvásárlási funkció a Vonatinfó új verziójában, amely nem csak Androidon, de iOS-en is elérhetővé válik.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?