19 °C Budapest

Kapaszkodj meg: már 17 ezerből külföldre viheted síelni a családot

2017. október 21. 07:03

Még csak október közepe van, de Ausztriában már elindult a síszezon. Meglehetősen télies volt nyugati szomszédunknál a szeptember, és október elején is havazott a Németországgal határos magasabb hegyekben. Persze a Magyarországhoz közelebb eső területeken még várni kell a síelésre, de nem árt már most befizetni, ha a családdal elmennénk síelni a télen. Már 17 ezer forintért is találhatunk apartmant, ami nagyon jól hangzik, de persze nem szabad megfeledkezni az utazás, az étkezések és a síbérlet költségeiről sem.


Egy utazás mindig megterheli a családi kasszát: legyen szó akár nyaralásról, akár síelésről, érdemes figyelni az utazási irodák akcióit és lecsapni az előfoglalási kedvezményekre. Azok, akik télen kiruccannának néhány napra, hogy a közeli hegyekben hódoljanak a szenvedélyüknek, és még nem fizettek be valamelyik utazási irodánál, még változatos akciókból és ajánlatokból válogathatnak majd, de a legnagyobb kedvezményekről sajnos már lemaradtak

Az utazásszervezők többsége ugyanis a legnagyobb (akár 30 százalékos) előfoglalási kedvezményeket szeptember 30-ig kínálta,

a következő foglalási "sáv" október közepéig-végéig érvényes és kb. 10-15 százalék kedvezménnyel elérhető ajánlatokat tartalmaz

- tudtuk meg az Invia utazási irodától.

Nem kell azonban elkeseredni, ha lecsúsztunk a first minute kedvezményekről: egyes szálláshelyekhez ugyanis kedvezményes síbérlet járhat, míg sok ajánlat esetében az ár maga már tartalmazza a síbérlet árát. Az Inviánál egyébként az előfoglalási időszak intenzitása egyelőre megegyezik a tavalyival, kiugró különbség sem a számok, sem a választások tekintetében nem látszik.

A tavalyi síszezonban (2016 utolsó és 2017 első negyedéve) náluk a TOP 3 úticél Ausztria, Franciaország és Szlovákia voltak. Idén emellett még Szlovénia és Olaszország iránt érdeklődnek többen, de egyelőre úgy tűnik, hogy e tekintetben az idei évben nem várható komolyabb változás a tavalyihoz képest az utazási iroda szerint.

Az Alpine Tours Utazási Irodánál megkeresésünkre azt mondták, náluk az elmúlt évekhez hasonlóan idén is osztrák és olasz síterepek a legnépszerűbbek. Az Invia és az Alpine Tours is megemlítette, hogy az utasok többsége leginkább a 4-5 éjszakás turnust keresi, vagyis egy-egy hétvégét hosszabbítanak meg. Az Inviánál viszont sokan, egészen pontosan az utazók 29 százaléka az egy hetes síutakat választja.

A gatyánk is rámehet egy sítúrára

A Maremonti utazási irodánál a foglaltság idén kis emelkedést mutat a tavalyihoz képest. Azt mondták, volt, aki már tavaly tavasszal lefoglalta a téli utazást, de a foglalások igazán augusztus óta dübörögnek. Náluk egyébként apartmanokat akár 10 euro/fő/éj ártól, panziókat félpanzióval már 35 euro/fő éj, 3-4 csillagos szállodákat pedig 40-50 euro fő/éj ártól lehet foglalni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Inviánál a legkedvezőbb ajánlat egy négytagú család számára, ha 5 éjszakára foglalnak egy ausztriai apartmant, önellátással. Így 17 ezer forintból meg lehet úszni a szállást. A legdrágább opció náluk, ha a család 7 éjszakát tölt el all inclusive ellátással egy négycsillagos szállodában, Ausztriában. Ez 1 362 366 forintba kerül.

Az Alpine Toursnál, ha két, tíz éven aluli gyerekkel utaznánk, egy négycsillagos hotelben teljes ellátással, wellnesszel, programokkal, síbérlettel együtt 4 éjszakára 3 napos síeléssel a felnőtteknek fejenként 570 euro lenne, a gyermekek számára minden ingyenes, így a teljes családnak 1140 euro lenne minden költséggel együtt. Vagyis 350 ezer forintból megoldott a síelés a teljes család számára, erre a költségre mindössze a kiutazás és helyi fogyasztás jön pluszban.

Ezzel szemben az önellátó apartmanok a legtöbb esetben 7 éjszakára foglalhatók, egy négyfős, két légteres apartman egy hétre 1120 euro lenne. Ebben az árban viszont nincsen síbérlet, sem ellátás - se reggeli, se ebéd, se vacsora, épp ezért az utazási iroda szerint a hotel mindenképpen jobb választás.

Utazzunk, de miből?

Az Intrum Justitia által, nyáron készített Európai Fogyasztói Fizetési Jelentésbőlkiderül, hogy a magyaroknak több mint 40 százaléka havonta spórol. A kutatási eredmények azt is megmutatják, hogy nagyon gyakran utazási terveink megvalósításához tesszük félre bevételeink egy részét. A havi szinten spóroló magyarok egynegyede tesz így azért, hogy szabadságát kellemes környezetben tölthesse. Népszerűbb ez a megtakarítási irány, mint például spórolni további tanulmányokra, vagy félretenni gyermekeink, unokáink anyagi támogatásához.

Akinek viszont nincs megtakarírtása az sok esetben személyi kölcsönből fizeti a családi utazásokat. Aki viszont így tesz, annak alaposan át kell gondolnia, melyik konstrukciót választja, hiszen akár tízezer forintot is nyerhetünk a megfelelő termék kiválasztásával. A Pénzcentrum kalkulátorának segítségével megnéztük, melyik ajánlattal járnánk a legjobban.

Példaszámításunkban 600 ezer forintos hitelösszeggel, 24 hónapos futamidővel kalkuláltunk. A fenti beállítások alapján Sberbank kölcsöne nyújtja a legjobb kamatot, náluk már 11,57 százalékos THM-mel megkaphatjuk a hitelösszeget, a törlesztőnk pedig 28 745 forint. A THM szempontjából jó választás a CIB kölcsöne is, itt a THM 11,73 százalék, a havi törlesztő pedig 28004 forint. A K&H kölcsönénél a THM 12,32 százalék, a havi törlesztő 27 684 forint, ha pedig azMKB kölcsönét választjuk, a THM 12,71 százalék, a havi törlesztő pedig 27622 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem