Itt a magyarok utazási toplistája: változás van az élen

Itt a magyarok utazási toplistája: változás van az élen

2017. július 12. 11:30

Az idén immár 4 naposra nyúló húsvétnak köszönhetően a várakozásokat is felülmúló mértékben bővült a II. negyedévben a belföldi turizmus: egy hazai utazási portál adatai alapján mintegy 15 százalékos volt a növekedés, a legtöbb vendéggel Budapest, Siófok és Eger büszkélkedhetett.

Ismét nagyot ment a belföldi turizmus 2017 második negyedévében, a növekedés elérte a 15 százalékot a tavalyi év hasonló időszakához képest - legalábbis a szallas.hu adatai szerint. 

A bővülés lehetőségét már az év eleji előfoglalások alapján biztosra vettük, a mértéke azonban minket is meglepett. Persze sok volt a hosszú hétvége, de az immár 4 napos húsvét átlagon felül növelte a forgalmat. A II. negyedév legtelítettebb napja ugyanakkor egy másik ünnepre, a pünkösdi hosszú hétvége szombatjára esett

- mondta Szigetvári József, a portál ügyvezetője.

5 megye hozta a foglalások felét

Nőtt az átlagos vendégéjszakák száma is, a legjelentősebb bővülést a 3 napra szóló foglalásoknál mértéka honlap szakemberei, itt 20 százalékos volt a növekedés. A legnépszerűbb települések rangsorában némi átrendeződés volt tapasztalható tavalyhoz képest: a II. negyedévben a főváros vitte a prímet, Siófok a második helyre szorult, a balatoni várost pedig Eger, Balatonfüred illetve Szeged követte. 

19 megyénk kapcsán az is elmondható, hogy a teljes forgalom kicsivel több mint felét mindössze 5 megye, Pest, Heves, Veszprém, Somogy, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén adta.

A legtöbben apartmanban, vendégházban, illetve 3 csillagos szállodában hajtották álomra fejüket, de minden szálláshelytípus esetében nőtt az átlagos foglalási érték. 

A belföldi turizmus bevételi rekordjában szerepe volt a SZÉP-kártyának is, ami 3 százalékkal gyakrabban került elő fizetéskor: minden 5. vendég ezzel egyenlítette ki a számlát

- részletezte az adatokat Szigetvári József. A szakember hozzátette, hogy a foglalások tág határok között mozogtak: a két végletet egy 3,5 milliós, illetve egy 3380 forintos szálláshelyszámla jelentette.

Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula már most örülhet

Ami az előttünk álló nyári hónapokat illeti, vannak még szabad helyek, bár akadnak olyan dátumok is - így például július 17-e -, ahol a telítettség már 90 százalék feletti. Az augusztus végéig tartó időszakban az előfoglalások alapján egyébként Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula került a top 3-ba. 

A Szallas.hu adatai szerint az autóval megközelíthető külföldi nyaralóhelyek vonatkozásában Horvátország lesz a magyarok alternatívája a Balatonra: a legtöbb foglalás ugyanis 3 horvát településre - Vir, Crikvenica, Zadar - érkezett be június végéig.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A 10 legnépszerűbb hazai település a második negyedévben 

(Zárójelben a tavalyi év azonos időszakának helyezései.)

1. Budapest (2.)
2. Siófok (1.)
3. Eger (4.)
4. Balatonfüred (5.)
5. Szeged (7.)
6. Hajdúszoboszló (3.)
7. Pécs (9.)
8. Gyula (6.)
9. Debrecen (-)
10. Miskolctapolca (10.)

A 10 legnépszerűbb külföldi település a második negyedévben

1. Zakopane (Lengyelország)
2. Krakkó (Lengyelország)
3. Szováta (Románia)
4. Torockó (Románia)
5. Wrocław (Lengyelország)
6. Parajd (Románia)
7. Kolozsvár (Románia)
8. Crikvenica (Horvátország)
9. Pozsony (Szlovákia)
10. Prága (Csehország)

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?