18 °C Budapest

Borul a menetrend? Mutatjuk a hétvégi járatokat

2016. december 31. 14:34

Az év utolsó napján szombati menetrend lesz érvényben egészen szilveszter éjjelig: ekkor jelentősen sűrített, illetve a megszokottnál nagyobb befogadóképességű éjszakai buszok biztosítják, hogy mindenki eljuthasson úti céljához. Január 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni a közösségi közlekedési járatokkal. Január 2-án reggel 8 óráig továbbra is díjmentesen lehet parkolni Budapest közterületi várakozási övezeteiben.

Ma napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő járatok többsége jellemzően 17-18 óra után már nem érinti bevásárlóközponti megállóját. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni. A D2-es átkelőhajó ezen a napon nem közlekedik - írja közleményében a BKK.

Szilveszter éjjelén lényegesen nagyobb kapacitással, illetve sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Egész éjjel közlekedik:

  • a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali 2 óráig közösen 3-4 perces járatsűrűséget biztosítva,
  • a 60-as villamos, azaz a Fogaskerekű. Városmajor felől a Széchenyi-hegy felé 0.15 és 4.15 között minden óra 15 perckor, a Széchenyi-hegy felől a Városmajor felé 0:40 és 4:40 között minden óra 40 perckor indulva, 60 percenként jár.

Az éjszakai vonalakon - néhány kivétellel - egész éjszaka sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű buszok közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

  • A szokásosnál háromszor sűrűbben jár majd a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 922-es, a 931-es, a 950-950A, a 956-os, a 973-as, a 979-979A és a 990-es éjszakai busz, továbbá
  • a szokásosnál kétszer sűrűbben jár majd a 914A, a 923-as, az egész éjszaka közlekedő 934-es és a 941-es éjszakai busz.
  • Meghosszabbított üzemidővel jár a 916-os és a 940- es éjszakai autóbusz,
  • a 901-es, a 918-as és a 960-as éjszakai busz vonalán pedig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbusszal lehet majd utazni.

Az éjszakai járatok közötti, az egyébként szokásos menetrend szerinti csatlakozások ezen az éjszakán is biztosítottak, a menetrendbe beiktatott pluszindulásoknál azonban nem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közösségi közlekedési járatok december 31-ről január 1-re virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban a BKK honlapján található meg. Utazását megtervezheti a BKK FUTÁR utazástervezővel is.

Január 1-jén (vasárnap) a járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. A D2-es állomáspótló hajójárat ezen a napon nem jár. Január 2-án (hétfőn) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrendek szerint közlekednek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm