Csak az osztrák és a cseh szállodák előzik meg a magyart

Csak az osztrák és a cseh szállodák előzik meg a magyart

Pénzcentrum
2016. augusztus 29. 09:32

Az első fél év során Kelet-Közép-Európában Ausztria szállodái érték el a legnagyobb teljesítményt, a második helyen Csehország áll, őket követi a magyarországi hotelpiac - írja a Magyar Idők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia közül az osztrák szálláshelyek voltak a legnépszerűbbek, vagyis azokat vették ki a legtöbb éjszakára a turisták. A második helyen a csehországi hotelek végeztek 76,5 eurós napi szobaárakkal, míg hazánk a harmadik ebben a rangsorban 72,2 eurós átlagárral. Varsó és Pozsony például Budapest után következik. Ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legújabban közölt ágazati tanulmányából.

Európa egészét tekintve a szobafoglaltság szempontjából az első három helyet Dublin, Edinburgh és London szállodái szerezték meg. Noha a franciaországi turizmus a terrortámadások miatt jelentős visszaesést szenvedett el az idén, Párizs az átlag 224,9 eurós hoteláraival mégis a három legtöbb bevételt elérő nagyváros között szerepelt január és július között, Genf és Zürich mellett. Harmincegy európai város közül Budapest szállodai foglaltságban 68,1 százalékkal a 15. helyen áll, nettó átlag szobaárban viszont 74,4 euróval csak a 26. vagyunk a sorban - megelőzve többek között Athént, Brüsszelt, Moszkvát, Pozsonyt, Romát, Rigát, Szófiát, Varsót és Vilniust.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?