Csak az osztrák és a cseh szállodák előzik meg a magyart

Csak az osztrák és a cseh szállodák előzik meg a magyart

Pénzcentrum
2016. augusztus 29. 09:32

Az első fél év során Kelet-Közép-Európában Ausztria szállodái érték el a legnagyobb teljesítményt, a második helyen Csehország áll, őket követi a magyarországi hotelpiac - írja a Magyar Idők.

Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia közül az osztrák szálláshelyek voltak a legnépszerűbbek, vagyis azokat vették ki a legtöbb éjszakára a turisták. A második helyen a csehországi hotelek végeztek 76,5 eurós napi szobaárakkal, míg hazánk a harmadik ebben a rangsorban 72,2 eurós átlagárral. Varsó és Pozsony például Budapest után következik. Ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legújabban közölt ágazati tanulmányából.

Európa egészét tekintve a szobafoglaltság szempontjából az első három helyet Dublin, Edinburgh és London szállodái szerezték meg. Noha a franciaországi turizmus a terrortámadások miatt jelentős visszaesést szenvedett el az idén, Párizs az átlag 224,9 eurós hoteláraival mégis a három legtöbb bevételt elérő nagyváros között szerepelt január és július között, Genf és Zürich mellett. Harmincegy európai város közül Budapest szállodai foglaltságban 68,1 százalékkal a 15. helyen áll, nettó átlag szobaárban viszont 74,4 euróval csak a 26. vagyunk a sorban - megelőzve többek között Athént, Brüsszelt, Moszkvát, Pozsonyt, Romát, Rigát, Szófiát, Varsót és Vilniust.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19