5 °C Budapest
Csúnyán pórul járt Delhusa Gjon: mindene odalett

Csúnyán pórul járt Delhusa Gjon: mindene odalett

2016. augusztus 13. 16:03

Még egy hovátországi nyaralás is rémálommá válhat: Delhusa Gjon és párja ezt nem rég meg is tapasztalata, ugyanis mindenüket ellopták a szállásukról. Az efféle kellemetlenségeket nem lehet minden esetben kivédeni, de mutatjuk mit csinálj, hogy ne érjen ekkora kár a nyaralás alatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Horvátországban nyaralt nemrég Delhusa Gjon és párja, ám útjuk nem sikerült túl kellemesre, ugyanis mindenüket elvitték egy kempingből, ahol tábort vertek egy teljes hétre.

“Lepakoltuk a holmijainkat a motorról, aztán elindultunk Rijekába és strandolni. Miután visszaértünk, hűlt helye volt a cuccainknak. Ott álltunk, és a döbbenet után azon nevettünk, hogy még az alsónadrágjaim és az ő bugyijai sincsenek meg. Tulajdonképpen semmink sem maradt, csak ami rajtunk volt, ezért a másnapot vásárlással kezdtük"

- mondta a Borsnak Delhusa.

Ezek a kellemetlenségek sajnos bárkivel megeshetnek utazás során, de ha körültekintően indulsz neki a nyaralásnak, akkor anyagilag nem érhet túl nagy kár.

Évente több millió magyar utazik külföldre, a piaci adatok szerint viszont csak minden harmadik köt utasbiztosítást. Pedig online ügyintézés esetén nagyjából 10 percet vesz igénybe a művelet, és napi párszáz forintért jó ajánlatokat lehet találni. Az utasbiztosítás fedezetet nyújt balesetre, betegségre, poggyászkárra, valamint utazási segítségnyújtásra, és jogvédelemre is.

Ugyanakkor érdemes alaposan utánanézni a biztosításoknak, ugyanis a magyar biztosítók termékei között nem csak az árakban, de a vállalt kockázatok körében és a fedezetek mértékében is nagyon eltérőek. Döntés előtt vedd figyelembe, hogy mi az úticél, mennyi időt töltesz külföldön, mivel utazol, milyen vagyontárgyat viszel magaddal, és mit fogsz csinálni a nyaralás során, hiszen ezek mind befolyásolják, hogy milyen biztosítási termékre lesz szükséged.

Vannak olyan országok, ahol az egészségügyi ellátás nagyon drága, ezért az odautazóknak jó döntés, ha magasabb fedezetet nyújtó biztosítást választ. Például, ha búvárkodást, vagy vadvízi evezést tervezel, akkor gondolj kiegészítő sportbiztosításra is, ami arra is fedezetet nyújt, ha sportolás közben és baleset.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?