28 °C Budapest
Dübörögnek a hazai gyógyfürdők: pedig alig van fejlesztés

Dübörögnek a hazai gyógyfürdők: pedig alig van fejlesztés

Pénzcentrum
2016. július 7. 09:01

Nőtt a magyarországi fürdők forgalma az első fél évben: átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek eddig több vendéget, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában - írta a Magyar Idők.

A napilap cikke szerint a fürdők és az üzemeltetők arra számítanak, hogy a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik3 százalékos emelkedését eredményezi majd.

Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Időknek elmondta, hogy az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett. A szövetség tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014-hez képest.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy továbbra is népszerű a Széchenyi-pihenőkártya: a gyógy- és hagyományos fürdőkben ezzel fizetett szolgáltatások aránya összességében több mint tíz százalék.

Arról is szólt, hogy idén a fürdők leginkább a szinten tartó fejlesztésekre koncentrálnak annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudják a vendégeket kiszolgálni. Emellett több létesítmény valósított meg szolgáltatásfejlesztést, például Zalakaroson és Sárváron, Budapesten pedig új fürdőegységként júliusban adják át a Paskál strand fedett fürdőrészét.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?