1 °C Budapest
A 8 leggyakoribb hiba, amit mindenki elkövet a nyaralásnál

A 8 leggyakoribb hiba, amit mindenki elkövet a nyaralásnál

2016. április 25. 14:45

A repülőjegy vásárlásnál sokan nem elég körültekintőek, így akár tízezrekkel is drágábban veszik meg a jegyeket. Pedig bizonyos trükkökkel sokat lehetne spórolni. A Pénzcentrum most összeszedte a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetünk repjegy vásárlásnál.


Sokan már most elkezdik tervezgetni a nyári vakációt. A szervezés során a szállás mellett az utazás a másik sarkalatos pont, amire sokat kell költeni. Manapság már repülővel sem kiváltság utazni, hiszen egyre többen utaznak távolibb országokba is. A repülőjegy vásárlásnál azonban sokan nem elég körültekintőek, és akár tízezrekkel is drágábban veszik meg a jegyeket. Holott néhány apróságra kellene csak odafigyelni ahhoz, hogy spóroljunk a repjegyeken. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat, amik előfordulnak repülőjegy vásárlásnál.

Egy légitársasághoz ragaszkodunk

A hűség nem minden esetben kifizetődő, amire tökéletes példa a repülőjegy vásárlás. Hiába ragaszkodunk ugyanis egy általunk olcsóbbnak tartott légitársasághoz, elképzelhető, hogy más légitársaságnál egy bizonyos városba akár tízezrekkel olcsóbban repülhetnénk. Ma már rengeteg honlap van, ahol össze lehet hasonlítani az egyes légitársaságok ajánlatait, ezeket érdemes lehet végigböngészni, mielőtt döntünk.

Impulzív vásárlók vagyunk

Nem szabad rögtön az első ajánlatra igent mondani, amit felhoz az internet. Tanácsos az összes ajánlatot megnézni, és a nekünk legmegfelelőbbet kiválasztani. Ez nem feltétlenül a legolcsóbbat jelenti, hiszen sok esetben a járatok a várostól távolabbi repülőtérre érkeznek, ezért ilyenkor a belvárosba jutás költségével is számolnunk kell. Ráadásul ezek az árak általában a legkisebb kézipoggyásszal való utazásra vonatkoznak és érdemes ezeknek a méretére odafigyelni, mert akár meg is büntethetnek minket, ha nagyobb a táskánk a megengedettnél. Ha pedig hosszabb útra mennénk, akkor a feladott bőröndökért pluszban kell fizetnünk.

Rossz napon foglalunk

Bár kissé furcsán hangozhat, az sem mindegy, melyik napon foglaljuk le az utazásainkat. Ha lehet, kerüljük a foglalást a pénteki, szombati és hétfői napokon, mert ekkor lehetnek a legdrágábbak a jegyek. Legjobban a keddi és csütörtöki napokkal járhatunk, ugyanis ilyenkor foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet.

Nem csekkoljuk az összes repülőteret

A nagyobb világvárosokban, mint például London, New York, vagy Washington, több repülőtér is van. Így foglalás előtt ajánlatos megnézni, hogy a város melyik részére szeretnénk jutni, és ahhoz melyik repülőtér van a legközelebb. A repülőjegyen felül ugyanis még a városi közlekedés árával is számolnunk kell.

Nem vagyunk elég rugalmasak

Ha olyan helyre szeretnénk eljutni, ahová nincs közvetlen járat, akkor célszerű rugalmasnak lennünk az átszállással kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy változtassunk az eredeti úti célon, csak nézzünk egyéb alternatívákat is, amelyek közelebb vannak a kívánt városhoz. Például ha csak átszállással tudunk eljutni Budapestről valahová, érdemes lehet megnézni a közelebbi városokból (Bécs, Prága, Pozsony) induló járatokat is, ugyanis lehet, hogy olcsóbban ki tudnánk úgy jönni, ha onnan repülnénk.

Nem mindegy, mikorra foglalunk

Az sem mindegy, hogy mikor repülünk. A rövidebb utakhoz elméletileg az a legjobb, ha egy csütörtöki napon indulunk és hétfőn jövünk haza. Ez ugyanis jóval olcsóbb, mintha a péntek- szombati variációt választanánk.

Nem számolunk az extra költségekkel

A repülőjegy foglalásnál sokan elfelejtenek számolni az extra költségekkel. A fapados járatok azért olyan olcsóak, mert számos szolgáltatást magunknak intézhetünk el, így ezt a szolgáltatást nem kell hozzácsapni a repülőjegy árához. Csak akkor van ezzel baj, ha az ember megfeledkezik valamiről, és utólag a reptéren kell fizetnie, illetve akkor, ha a nem könnyen megszerezhető információ miatt kerül ilyen helyzetbe. Ráadásul a fapados légitársaságok a repülőjegy árán és a repülőtéri illetéken felül bankkártya tranzakciós díjat és esetenként más díjakat is felszámolhatnak, melyeket esetleg csak a foglalási folyamat későbbi fázisában jelenítenek meg.

Túl korán, vagy későn foglalunk

Repülőjegyek esetében nem érdemes nagyon korán foglalni, ugyanis sok esetben az indulás előtt egy bizonyos idővel csökkentik az árakat abban a reményben, hogy elfogynak a helyek. Viszont akkor sem járunk jól, ha az utolsó pillanatban foglalunk, hiszen akkor is feljebb mennek az árak, ha már csak néhány üres hely marad.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?