5 °C Budapest

150 ezres bírság Budapest utcáin: ez nem játék!

2016. március 31. 16:02

A közelmúltban egyre több segélyhívó berendezés lepte el Budapest utcáit. A Főváros Főpolgármesteri Hivatala szerint ezeknek a kihelyezése nem hozható összefüggésbe a mostanában történt terrorcselekményekkel. Akkor miért van ezekre szükség?

A segélyhívókat tavaly decemberben kezdték el kitelepíteni a főváros utcáira. A berendezés azonban nem játék, hiszen a készüléken is olvasható: aki valótlan bejelentést tesz, akár 150 ezer forint bírságot is kaphat. Súlyosabb esetben pedig akár 3-5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet a büntetésünk.

Eddig 22 berendezés készült el, 28 tart a kivitelezés szakaszában, és még további 83 darab kivitelezését rendelte meg Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala.

A hívások közvetlenül az ORFK irányítóközpontjába futnak bármely esetben, amikor indokolt a Katasztrófavédelem, Mentő, Rendőrség, közterület-felügyelet hívása ők értesítik őket

- válaszolta megkeresésünkre a hivatal kommunikáció igazgatósága.

Arról nincsen információnk, hogy a beruházás mennyibe került és hogy ezt milyen forrásból finanszírozzák, vagy hogy más magyar városok is tervezik-e segélyhívó berendezések kitelepítését. Kérdésünkre azonban a Főpolgármesteri Hivatal elmondta, hogy a

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

segélyhívó berendezéseknek a megjelenése nem hozható összefüggésbe a közelmúltban történt terrorcselekményekkel.

Változott a terrorkészültségi szabályozás

A Magyar Közlönyben egyébként pont 2015 novemberében jelent meg a terrorkészültségi fokozatok új szabályozása. Míg korábban A, B, C, D betűkkel jeltölték a szinteket, ezt most számok váltották fel. A 4-es az alacsony fokozat, az 1-es pedig a legmagasabb kritikus szintet jelenti.

Hazánkban jelenleg a 3-as (közepes) fokozat van érvényben, ugyanis a múlt kedden történt Brüsszeli terrortámadás után Magyarországon elrendelték a 2-es fokozatú terrorkészültséget, a belügyminisztérium keddi közleménye szerint azonban ezt már mérsékelték és ismét a 3-as fokozat van érvényben.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?