11 °C Budapest
Íme a trükk: így lehet idén szuperolcsó a nyaralás

Íme a trükk: így lehet idén szuperolcsó a nyaralás

2016. március 1. 05:51

Egyre többen szervezik meg már hónapokkal előre a nyaralásukat. Ez nem véletlen, hiszen most még nem késő kihasználni az utazási irodák vagy a fapados légitársaságok nagy előfoglalási akcióit. Aki most ül le megtervezni a nyaralást több kedvező ajánlat közül is válogathat, mutatjuk, milyen árakat kínálnak most a légitársaságok.

Bár még mindig népszerűnek számítanak a Last Minute utazások, de egyre több magyar család él az előfoglalási kedvezményekkel - értesült a Pénzcentrum a Télen-Nyáron utazási irodától.

Az IBUSZ utazási iroda is arról tájékoztatta korábban lapunkat, hogy míg a válság időszakában egyre inkább lerövidült a foglalás és az utazás közötti intervallum a bizonytalan anyagi és munkahelyi viszonyok miatt, addig

2013-tól ismét javulás figyelhető meg az előfoglalás előnyére.

A trendfordulás az utazási irodák nagy előfoglalási promóciójának köszönhető, amivel sokszor, akár kedvezőbben is hozzájuthatunk egy-egy úthoz, mintha azt csupán az utolsó pillanatban foglalnánk le.

Nyaralás fapadossal?

Akárcsak az utazási irodáknál, a fapados légitársaságoknál is találhatunk kedvező ajánlatokat, ha most foglaljuk le a jegyünket nyárra. Persze fontos, hogy kellően rugalmasak legyünk az időpont tekintetében, de a legjobb, ha már az utazás előtt hónapokkal lefoglaljuk a jegyünket. Vagyis, ha most ülünk le megtervezni a nyaralást, akkor még az év második felében találhatunk kedvező áron utakat.

Ahogy körvonalazódnak az utazási tervek, érdemes lefoglalni a jegyeket. A legkedvezőbb jegyek hamar elfogynak, ezért érdemes korán foglalni.

- mondta el Pénzcentrumnak, Doug Oliver, a Wizz Air kommunikációs vezetője.

A jegyárakat alapvetően a kereslet és egyes járatok népszerűsége határozza meg, vagyis minél nagyobb a kereslet, annál magasabb az ár. De természetesen az sem mindegy, hogy mikor hova szeretnénk utazni.

KATTINTS! Ide utazz fillérekből 2016-ban: itt a havi bontás

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az ár nagyban függ a célállomástól: Észak-Amerikába például a nyári szezonban magasabb a jegyár, míg Ázsiába jellemzően a téli csúcsszezonban drágább a jegy

- válaszolta megkeresésünkre a Lufthansa légitársaság.

Az olcsó jegy még nem minden

A fapados légitársaságok olcsó jegyárai mellett fontos szem előtt tartani azt is, hogy sok esetben a járatok a várostól távolabbi repülőtérre érkeznek, ezért ilyenkor a belvárosba jutás költségével is számolnunk kell.

Ráadásul ezek az árak általában a legkisebb kézipoggyásszal való utazásra vonatkoznak és érdemes ezeknek a méretére odafigyelni, mert akár meg is büntethetnek minket, ha nagyobb a táskánk a megengedettnél. Ha pedig hosszabb útra mennénk, akkor a feladott bőröndökért pluszban kell fizetnünk.

Hogy vegyük meg a jegyet?

Az utazásunk megtervezésénél érdemes lehet figyelembe vennünk az Expedia elemzésén alapuló utazós trükköket, miszerint:

  • Keddenként foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet.
  • A foglalást kifejezetten kerüljük a pénteki, szombati és hétfői napokon, mert ekkor lehetnek a legdrágábbak a jegyek.
  • Persze az sem mindegy, hogy mikor repülünk, a rövidebb utakhoz elméletileg az a legjobb, ha egy csütörtöki napon indulunk és hétfőn jövünk haza, mert ez jóval olcsóbb, mintha a péntek- szombati variációt választanánk.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?