8 °C Budapest

Íme a trükk: így lehet idén szuperolcsó a nyaralás

2016. március 1. 05:51

Egyre többen szervezik meg már hónapokkal előre a nyaralásukat. Ez nem véletlen, hiszen most még nem késő kihasználni az utazási irodák vagy a fapados légitársaságok nagy előfoglalási akcióit. Aki most ül le megtervezni a nyaralást több kedvező ajánlat közül is válogathat, mutatjuk, milyen árakat kínálnak most a légitársaságok.

Bár még mindig népszerűnek számítanak a Last Minute utazások, de egyre több magyar család él az előfoglalási kedvezményekkel - értesült a Pénzcentrum a Télen-Nyáron utazási irodától.

Az IBUSZ utazási iroda is arról tájékoztatta korábban lapunkat, hogy míg a válság időszakában egyre inkább lerövidült a foglalás és az utazás közötti intervallum a bizonytalan anyagi és munkahelyi viszonyok miatt, addig

2013-tól ismét javulás figyelhető meg az előfoglalás előnyére.

A trendfordulás az utazási irodák nagy előfoglalási promóciójának köszönhető, amivel sokszor, akár kedvezőbben is hozzájuthatunk egy-egy úthoz, mintha azt csupán az utolsó pillanatban foglalnánk le.

Nyaralás fapadossal?

Akárcsak az utazási irodáknál, a fapados légitársaságoknál is találhatunk kedvező ajánlatokat, ha most foglaljuk le a jegyünket nyárra. Persze fontos, hogy kellően rugalmasak legyünk az időpont tekintetében, de a legjobb, ha már az utazás előtt hónapokkal lefoglaljuk a jegyünket. Vagyis, ha most ülünk le megtervezni a nyaralást, akkor még az év második felében találhatunk kedvező áron utakat.

Ahogy körvonalazódnak az utazási tervek, érdemes lefoglalni a jegyeket. A legkedvezőbb jegyek hamar elfogynak, ezért érdemes korán foglalni.

- mondta el Pénzcentrumnak, Doug Oliver, a Wizz Air kommunikációs vezetője.

A jegyárakat alapvetően a kereslet és egyes járatok népszerűsége határozza meg, vagyis minél nagyobb a kereslet, annál magasabb az ár. De természetesen az sem mindegy, hogy mikor hova szeretnénk utazni.

KATTINTS! Ide utazz fillérekből 2016-ban: itt a havi bontás

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ár nagyban függ a célállomástól: Észak-Amerikába például a nyári szezonban magasabb a jegyár, míg Ázsiába jellemzően a téli csúcsszezonban drágább a jegy

- válaszolta megkeresésünkre a Lufthansa légitársaság.

Az olcsó jegy még nem minden

A fapados légitársaságok olcsó jegyárai mellett fontos szem előtt tartani azt is, hogy sok esetben a járatok a várostól távolabbi repülőtérre érkeznek, ezért ilyenkor a belvárosba jutás költségével is számolnunk kell.

Ráadásul ezek az árak általában a legkisebb kézipoggyásszal való utazásra vonatkoznak és érdemes ezeknek a méretére odafigyelni, mert akár meg is büntethetnek minket, ha nagyobb a táskánk a megengedettnél. Ha pedig hosszabb útra mennénk, akkor a feladott bőröndökért pluszban kell fizetnünk.

Hogy vegyük meg a jegyet?

Az utazásunk megtervezésénél érdemes lehet figyelembe vennünk az Expedia elemzésén alapuló utazós trükköket, miszerint:

  • Keddenként foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet.
  • A foglalást kifejezetten kerüljük a pénteki, szombati és hétfői napokon, mert ekkor lehetnek a legdrágábbak a jegyek.
  • Persze az sem mindegy, hogy mikor repülünk, a rövidebb utakhoz elméletileg az a legjobb, ha egy csütörtöki napon indulunk és hétfőn jövünk haza, mert ez jóval olcsóbb, mintha a péntek- szombati variációt választanánk.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem