TOP 5: ide utaztak idén nyáron a magyarok

2015. szeptember 22. 11:59

Olaszország, Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország - ezek a top desztinációk, ahová a magyarok utaztak idén nyáron. A friss költési adatokból pedig az is kiderül, idén nyáron többször használtuk a kártyáinkat a nyaralás során.

Idén nyáron a magyarok gyakrabban, és nagyobb értékben használták Visa kártyáikat külföldön - derült ki a Visa Europe a mai napon közzétett a 2015. júniustól 2015. augusztusig terjedő időszakra vonatkozó adataiból. A POS tranzakciók száma 20 százalékkal volt magasabb az előző év ugyanezen időszakához képest, a POS költésének összértéke pedig elérte a 25 milliárd forintot, amely 17 százalékos emelkedést jelent.

A POS költési adatok alapján a magyarok körében a legnépszerűbb úti cél a kontinensen a tavalyi évhez hasonlóan Olaszország volt, ahol a POS költések összértéke elérte a közel 2 milliárd forintot, amely 22 százalékkal magasabb a tavaly regisztrált eredménynél. A népszerű nyári úti célok közé tartozott továbbá Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország; a négy országban idén összesen több mint 5 milliárd forintot költöttek a magyarok Visa kártyával.

A szállodai POS költések generálták a legnagyobb volument, ahol az előző évvel összevetve 15 százalékos volt a növekedés. A tranzakciók számát nézve a lista élén a szupermarketek és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők állnak, ezeket követően a magyarok legtöbbször különböző szolgáltatásokért és utazásért fizettek kártyájukkal.

A kártyás fizetés nyújtotta előnyöket egyre többen használják ki külföldi utazásaik során. A szállásfoglalástól kezdve a szuvenírek megvásárlásáig a Visa kártyával való fizetés a leggyorsabb és legbiztonságosabb fizetési megoldásnak számít, amelyet a költési adatok is igazolnak. Örömünkre szolgál, hogy a magyarok egyre nagyobb bizalmat szavaznak ennek a fizetési formának, és azon dolgozunk, hogy ez az arány még tovább növekedjen a következő években

- mondta el Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?