17 °C Budapest
Ebben igazán jól teljesített idén a Balaton

Ebben igazán jól teljesített idén a Balaton

MTI
2015. augusztus 29. 12:15

A tavalyihoz hasonlóan az idén is kiemelkedő volt a nyári turisztikai szezon - írja a Napi Gazdaság.

A nyári szezon hivatalos idegenforgalmi adatai októberben várhatóak, de az előzetes becslések szerint elsősorban a kedvező időjárás miatt az idén lényegesen jobban sikerült a balatoni régióban, mint a korábbi években.

Kiváló szezonról számolt be Zámbóné Hajdú Andrea, a keszthelyi Tourinform-iroda vezetője: a régióba az idén nyáron döntően magyarok érkeztek, de sok volt a cseh, lengyel, holland és olasz vendég is. A magyar családok főként a magánházakat választották a kedvezőbb árak miatt. Emellett a SZÉP-kártyát elfogadó panziók és szállodák is népszerűnek számítottak.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a lapnak elmondta: a vízparti településeken és azokban a vidéki szállodákban, amelyek üdülésre, pihenésre alkalmasak, főleg belföldi vendégek nyaraltak. A fővárosba az idén többnyire Nagy-Britanniából, Olaszországból, Németországból érkeztek turisták.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?