19 °C Budapest
Így menj le a hétvégén Balatonra, hogy megúszd a dugót

Így menj le a hétvégén Balatonra, hogy megúszd a dugót

2015. július 9. 12:29

A következő napokban torlódások várhatóak az M7-es autópályán, hiszen a hétvégére szinte valamennyi balatoni szállást lefoglaltak, és a napokban tartó Balaton Sound is a szokásosnál nagyobb forgalmat generál - olvasható a Magyar Közúti Nonprofit Zrt. közleményében.

Nyáron lényegesen nagyobb az M7-es autópálya forgalma, mint az év többi részében. Ilyenkor, ha baleset vagy bármilyen egyéb rendkívüli esemény történik, akkor az akár hosszabb ideig torlódást okoz. Ha nincs rendkívüli esemény, akkor a telített autópályán a sebesség 80-90 kilométer/órára csökkenhet le, ami a Balatonhoz való lejutáshoz 15-20 perc többletidőt igényel.

A társaság nem javasolja, hogy Budapestről a Balatonra pénteken 14 és 20 óra között induljanak el, szombaton pedig 8 és 13 óra között pedig szintén nem érdemes útra kelni. A nagyobb probléma a visszautazáskor tapasztalható, hiszen a Balatonra Budapest irányából pénteken és szombaton megosztva érkeznek a nyaralók, akik vasárnap késő délután szinte egyszerre indulnak vissza. A vasárnapi hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, ugyanis a tapasztalat az, hogy a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a járműmozgás.

KATTINTS! Itt a titkos út a Balatonról: nem kell a dugóban szívnod hazafele

Fontos kiemelni, hogy az M7-es autópálya Székesfehérvártól Budapestig három sávos, de a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

A sűrű forgalomban kiemelten figyeljünk a követési távolságokra, hogy ne alakulhassanak ki ráfutásos balesetek, tovább növelve a menetidőt az M7-es autópályán a Balaton vagy Budapest irányába!

Kerüljük a csúcsidőszakokat, ha pedig erre nincsen lehetőségük, akkor számoljunk hosszabb menetidővel! A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről. A friss híreket megtalálhatják a társaság weboldalán.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?