18 °C Budapest
Sosem találod ki, hány bliccelőt fognak Budapesten

Sosem találod ki, hány bliccelőt fognak Budapesten

Pénzcentrum
2015. március 17. 09:02

Előreláthatóan jelentősen csökken a bliccelők száma a budapesti tömeg­közlekedési eszközökön az elektronikus jegy év végi bevezetése után - írja a Napi Gazdaság kedden a társaság közlése alapján.

A BKV járművein regisztrált bliccelők száma emelkedett az elmúlt években, amíg ugyanis 2013-ban 295 ezer, addig tavaly már több mint 363 ezer jegy nélkül utazót kaptak el az ellenőrök, az emelkedő szám a hatékonyabb ellenőrzéssel magyarázható. Jelentősen nőtt a pótdíjbevétel is, ami így tavaly már meghaladta az egymilliárd forintot.

A bliccelők 15-16 százaléka érvényes bérletének bemutatásával rendezi a pótdíjazást, további 5-6 százalékuk 30 napon belül fizeti be a büntetést.

A BKK Zrt.-nél a február végi adatok szerint összesen 343 ellenőr dolgozott, és további 94 HÉV-jegyellenőrt foglalkoztattak. Rajtuk kívül februárban 21 szerződéses segédjegyellenőrt is dolgoztattak, és hétköznapokon 267 biztonsági őr végzett ellenőrzési tevékenységet, hétvégén pedig 232.

A PFM Kontroll Kft.-vel a biztonsági őrök foglalkoztatására 2014. január 1-jei hatályba lépéssel kötött szerződés értéke évi nettó 1,95 milliárd forint. A megállapodás 2015. december 31-én jár le. A segédjegyellenőrök foglalkoztatására a First Job Kft.-vel 2013. július 31-én kötött vállalkozási keretszerződés 2015. március 31-én szűnik meg. A szerződéses keretösszeg havi 8,8 millió forint - közölte a BKK, amely körülbelül évi félmilliárd forintot költhet a saját állományába tartozó, jegyellenőri feladatokat ellátó dolgozókkal kapcsolatos kiadásokra.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?