Videó: ilyen lesz az egykori Moszkva tér

Pénzcentrum
2014. március 28. 19:00

A Budapesti Közlekedési Központ oldalán bukkantunk rá arra a látványterv videóra, ami a felújított Széll Kálmán teret járja körbe. Most a videó segítségével, valamint egy letölthető 3D modellnek köszönhetően bebarangolhatod a teret.

Járd körbe egy kattintással!

A Széll Kálmán tér kivitelezési munkálatai 2014-ben megkezdődhetnek. A BKK tájékoztatása szerint Budapest egyik legforgalmasabb terének mértéktartó, de funkcionális és városképi szempontból teljes értékű megújítására kerül sor.

A BKK korábban már közzétett fényképeket a látványtervről; ezúttal egy új videó vált elérhetővé (fent), valamint egy 3D modell (lent), melyekkel körbejárhatjuk a megújult csomópontot.

A 3D modell segítségével bebarangolhatja a Széll Kálmán teret és benézhet többek között a BKK Ügyfélközpontba is. A modellt a Real5D program segítségével lehet megnyitni. Az .exe formátumú telepítőprogram ide kattintva letölthető (a szükséges rendszerkövetelmények is megtalálhatók itt).

Ilyen lesz az egykori Moszkva tér

A BKK úgy véli, hogy a felújítás után jobban használható tér jön létre, mely erősíti a közösségi, a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szerepét a térségben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A projekt részeként:

  • Akadálymentes kapcsolat jön létre valamennyi irányban, ehhez kapcsolódva mozgólépcső és lift épül a Várfok utcai autóbuszmegállók felé.
  • Az utasok szempontjait előtérbe állítva alakítják ki az autóbusz-végállomásokat és a villamosmegállókat.
  • Csökkentik az autóbusz-parkolók területének nagyságát. Átépítésre kerül a tér északnyugati (Szilágyi Erzsébet fasori) sarkában található közúti csomópontot.
  • A kerékpárosok számára minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá válik a tér.
  • Megszüntetik a rendezetlen bódékat, egységesítik a tér építészeti arculatát, és növelik a zöldfelületek arányát.
  • Megteremtik a lehetőséget a fogaskerekű új, Széll Kálmán téri végállomásának kialakításához.

A BKK megbízásából a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. az Építész Stúdió Kft.-vel és a Lépték-Terv Kft.-vel együttműködve készítette el a Széll Kálmán tér részletes engedélyezési és kiviteli terveit.

A jelenlegi információk szerint a tér átalakítási munkálatai várhatóan 2014. második negyedévében kezdődnek meg és 2015 őszén fejeződnek be.

A kormány jelentős részben biztosítja a tér átépítésének finanszírozását, az ehhez szükséges támogatási szerződések a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal megköttettek. A teret érintő villamoshálózat a Budai fonódó villamoshálózat projekt európai uniós forrásainak felhasználásával, a tér egyéb kiviteli munkáinak finanszírozása pedig fővárosi, illetve állami forrásokból történik. A tér teljes felújítására mintegy nettó 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?