SZÉP Kártya: fontos információ! Már csak néhány hét maradt

Pénzcentrum
2013. április 7. 08:06

Egy tavalyi kormánydöntés eredményeként meghosszabbították a 2011-es SZÉP Kártyák felhasználási idejét. Ez azt jelenti, hogy szűk két hónapjuk maradt azoknak, akik el szeretnék költeni a kártyájukra 2011-ben feltöltött összeget - a Pénzcentrum.hu most ehhez ad néhány ötletet.

Tavaly év végén 2013 május 31-ig meghosszabbította a kormány a SZÉP Kártyákra 2011-ben feltöltött összegek felhasználásának határidejét. Az eredeti szabály szerint a kibocsátást követő év végéig volt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló pénz elköltésére (információink szerint közel 145 millió forint az elektronikus utalványok fel nem használt összege).

Így a 2011-ben feltöltött összegek 2013. május 31-ig használhatók fel, a 2012-es juttatások pedig 2014. május 31-ig költhetők el szállás- és vendéglátóhelyeken, illetve szabadidő-szolgáltatásra. A hosszabbítás nem titkolt célja az is, hogy így ösztönözzék az előszezon vendégforgalmának növekedését is.

A szabályozás új eleme, hogy ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP Kártyára feltöltött keretet, akkor a kibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a munkáltatónak, aki dönthet annak további felhasználásáról.

Mire költsük?

A SZÉP Kártya fordítható belföldi utazásra, éttermi fogyasztásra, szabadidőre, kulturális programra, fizikai közérzetet javító szolgáltatásra is. Érdemes lehet egy tavaszi utazás beterveznünk a következő hétvégék egyikére, nem csak az elegáns wellness-szállodák, hanem az ilyenkor is nagy nyugalmat, pihentető kikapcsolódást jelentő falusi szálláshelyek is várják a vendégeket.


A kedvező áron -2500-300 forinttól (fejenként, éjszakánként) - elérhető szálláshelyek számos kikapcsolódási lehetőséggel - túrázás, bor-és sajtkóstolók, tájházak, fürdők - várnak az előttünk álló hétvégéken is. Ráadásul sok szállásadó a nagy hotelekhez hasonlóan különféle csomagokkal (például családi kedvezményekkel) készül. A hideg sem jelenthet akadályt, hiszen a legtöbb falusi szálláshely modern, fűtött, panzió-színvonalú szobákkal várja a vendégeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha tavasz, akkor Észak-Magyarország

Észak-Magyarország a harmadik legkedveltebb úti cél a belföldi utazóközönség körében. Az évek óta tartó növekedés 2012-ben is folytatódott, idén tavasszal pedig kiemelt kampánnyal támogatják a régió turisztikai szolgáltatásait - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaszi stratégiai kampánya a falusi- öko- és aktívturisztikai termékeken keresztül mutatja be az észak-magyarországi turisztikai kínálatot. A tavaszi ébredés jegyében szervezett programok között a hagyományok kedvelői és a különleges kikapcsolódásra vágyók egyaránt találnak kedvükre valót. Hollókő és Mezőkövesd számos programot kínál, a kirándulókat várja a Bükki Nemzeti Park, a megújult Kéktúra-útvonal éppúgy, mint a Zemplén tanösvényei.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM