14 °C Budapest

SZÉP Kártya: fontos információ! Már csak néhány hét maradt

Pénzcentrum
2013. április 7. 08:06

Egy tavalyi kormánydöntés eredményeként meghosszabbították a 2011-es SZÉP Kártyák felhasználási idejét. Ez azt jelenti, hogy szűk két hónapjuk maradt azoknak, akik el szeretnék költeni a kártyájukra 2011-ben feltöltött összeget - a Pénzcentrum.hu most ehhez ad néhány ötletet.

Tavaly év végén 2013 május 31-ig meghosszabbította a kormány a SZÉP Kártyákra 2011-ben feltöltött összegek felhasználásának határidejét. Az eredeti szabály szerint a kibocsátást követő év végéig volt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló pénz elköltésére (információink szerint közel 145 millió forint az elektronikus utalványok fel nem használt összege).

Így a 2011-ben feltöltött összegek 2013. május 31-ig használhatók fel, a 2012-es juttatások pedig 2014. május 31-ig költhetők el szállás- és vendéglátóhelyeken, illetve szabadidő-szolgáltatásra. A hosszabbítás nem titkolt célja az is, hogy így ösztönözzék az előszezon vendégforgalmának növekedését is.

A szabályozás új eleme, hogy ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP Kártyára feltöltött keretet, akkor a kibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a munkáltatónak, aki dönthet annak további felhasználásáról.

Mire költsük?

A SZÉP Kártya fordítható belföldi utazásra, éttermi fogyasztásra, szabadidőre, kulturális programra, fizikai közérzetet javító szolgáltatásra is. Érdemes lehet egy tavaszi utazás beterveznünk a következő hétvégék egyikére, nem csak az elegáns wellness-szállodák, hanem az ilyenkor is nagy nyugalmat, pihentető kikapcsolódást jelentő falusi szálláshelyek is várják a vendégeket.


A kedvező áron -2500-300 forinttól (fejenként, éjszakánként) - elérhető szálláshelyek számos kikapcsolódási lehetőséggel - túrázás, bor-és sajtkóstolók, tájházak, fürdők - várnak az előttünk álló hétvégéken is. Ráadásul sok szállásadó a nagy hotelekhez hasonlóan különféle csomagokkal (például családi kedvezményekkel) készül. A hideg sem jelenthet akadályt, hiszen a legtöbb falusi szálláshely modern, fűtött, panzió-színvonalú szobákkal várja a vendégeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha tavasz, akkor Észak-Magyarország

Észak-Magyarország a harmadik legkedveltebb úti cél a belföldi utazóközönség körében. Az évek óta tartó növekedés 2012-ben is folytatódott, idén tavasszal pedig kiemelt kampánnyal támogatják a régió turisztikai szolgáltatásait - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. tavaszi stratégiai kampánya a falusi- öko- és aktívturisztikai termékeken keresztül mutatja be az észak-magyarországi turisztikai kínálatot. A tavaszi ébredés jegyében szervezett programok között a hagyományok kedvelői és a különleges kikapcsolódásra vágyók egyaránt találnak kedvükre valót. Hollókő és Mezőkövesd számos programot kínál, a kirándulókat várja a Bükki Nemzeti Park, a megújult Kéktúra-útvonal éppúgy, mint a Zemplén tanösvényei.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem