18 °C Budapest

Szlovák mellett afrikai rendszám? Nagy lesz a pofáraesés...

Pénzcentrum
2008. augusztus 22. 08:45

Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok, mivel kiderült, hogy a vártnál nagyobb falatról van szó, jóval több az adat mint képzelték, ezért egyelőre csak előzetes tájékoztatást tudtak küldeni a magyar partnerszervezetnek - írja a Világgazdaság.

Amint arról többször beszámolunk, egy nagyobb értékű kocsi esetén akár egymillió forintot is meg lehet spórolni a regisztrációs adón a külföldi forgalomba helyeztetéssel. A legtöbben ugyan kétségkívül Szlovákiát választották, mára azonban amerikai és afrikai rendszámmal is bőven láthatunk autókat a hazai utakon.

Egyes becslések szerint 10 ezernél is több külföldi rendszámú autó van itthon, így a magyar költségvetés több százmillió forinttól esik el. A szlovák vámhatóság most vizsgálja, hogy jogosan használják-e az autósok Magyarországon a szlovák rendszámot, vagyis hogy életvitelszerűen laknak-e ott, illetve tényleges gazdálkodást folytatnak-e, fizetik-e az ottani adókat.

Az eddigi vizsgálat a gazdálkodó szervezetek között tárt fel egy igazán kirívó esetet: egy cég 245 gépkocsit helyeztetett forgalomba a szomszéd országban. A hazai utakon ősztől indulnak meg a komoly ellenőrzések, egyelőre ugyanis rengeteg a külföldi turista.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?