14 °C Budapest

Már afrikai rendszámokkal is ügyeskednek!

Pénzcentrum
2008. július 28. 08:45

A szlovák rendszámú autók mellett egyre több német, liechtensteini, egyesült államokbeli és afrikai azonosítót sejtető autó jár a magyar utakon, mondta Nagy János országos vámparancsnok. A közvélemény egyelőre elnézően kezeli az ügyeskedőknek, pedig a háttérben komoly adócsalások is állhatnak, amiért akár börtönbüntetés is kiszabható - írja a Világgazdaság.

A parancsnok szerint a rendszámbiznisz elsősorban a közép- és felsőkategóriás járművek esetében éri meg a csalóknak, mivel ebben a kategóriában az egymillió forintot is elérheti a megtakarítás. A magyar vámszervezet felvette a kapcsolatot a szlovák hatóságokkal és együtt próbálják felgöngyölíteni az ügyeket.

A magánszemélyek a regisztrációs adót, a cégek az áfát és a cégautóadót spórolhatják meg a trükközéssel, de az adócsalás mellett gondot okoz a közlekedési szabálysértések esetében a felelősségre vonás, illetve sokkal bonyolultabb a biztosítási ügyintézés. A vámosok szerint szorul a hurok a csalók körül, a közeljövőben a szlovákok mellett a többi érintett ország hatóságaival is felveszik a kapcsolatot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20