17 °C Budapest

Egyre keresettebb a luxus - Leáldozóban a kisautók csillaga?

Pénzcentrum
2007. november 20. 11:00

Még mindig kisautók uralma jellemzi az európai piacot. Azonban a harmadik negyedéves adatok alapján a luxus kategória eladásai növekednek a legjobban. Mindez azonban csak a közelgő ünnepeknek köszönhető vagy feltámadt az európai autópiac?

Az alsó kategóriás gépkocsik, a harmadik negyedéves adatok alapján a piac impozáns 27 százalékát uralják. A kategória két vezető modellje az Opel Corsa és Ford Fiesta. Mindkét modellből közel 50 százalékkal több talált gazdára a harmadik negyedévben, mint az előző periódusban. A dobogó harmadik helyén a Mini áll, aki 45 százalékkal növelte eladásait a harmadik negyedévben, az európai piacon. Azonban a kisautók piaci részesedése csökkenő tendenciát mutat.

Az európai A kategóriát, a nem régen modellfrissítésen átesett és piacra dobott Fiat Panda vezeti. A középkategóriás autók szegmense felé haladva azonban már jelentősen kisebb növekedésekről beszélhetünk. A Peugeot 308-as modellje volt a csekély, mintegy 1.9 százalékos növekedés motorja.

A prémium közép kategóriában a Nissan Quashqai és a Bmw 1-es modelljei voltak legkeresettebbek a harmadik negyedévben. Azonban meglepő módon a legnagyobb növekedést a luxus autó szegmens produkálta, amely 16,2 százalékos szárnyalást mutatott be ebben a negyedévben.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?