20 °C Budapest

Egyre keresettebb a luxus - Leáldozóban a kisautók csillaga?

Pénzcentrum
2007. november 20. 11:00

Még mindig kisautók uralma jellemzi az európai piacot. Azonban a harmadik negyedéves adatok alapján a luxus kategória eladásai növekednek a legjobban. Mindez azonban csak a közelgő ünnepeknek köszönhető vagy feltámadt az európai autópiac?

Az alsó kategóriás gépkocsik, a harmadik negyedéves adatok alapján a piac impozáns 27 százalékát uralják. A kategória két vezető modellje az Opel Corsa és Ford Fiesta. Mindkét modellből közel 50 százalékkal több talált gazdára a harmadik negyedévben, mint az előző periódusban. A dobogó harmadik helyén a Mini áll, aki 45 százalékkal növelte eladásait a harmadik negyedévben, az európai piacon. Azonban a kisautók piaci részesedése csökkenő tendenciát mutat.

Az európai A kategóriát, a nem régen modellfrissítésen átesett és piacra dobott Fiat Panda vezeti. A középkategóriás autók szegmense felé haladva azonban már jelentősen kisebb növekedésekről beszélhetünk. A Peugeot 308-as modellje volt a csekély, mintegy 1.9 százalékos növekedés motorja.

A prémium közép kategóriában a Nissan Quashqai és a Bmw 1-es modelljei voltak legkeresettebbek a harmadik negyedévben. Azonban meglepő módon a legnagyobb növekedést a luxus autó szegmens produkálta, amely 16,2 százalékos szárnyalást mutatott be ebben a negyedévben.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?