35 °C Budapest
Personal perspective of a man watching television in a living room.

A földbe döngölik a versenytársai a Netflixet: újra kell gondolnia a működési elvét

2022. június 21. 12:34

Régóta keringenek azok a hírek az éterben, miszerint a Netflix kénytelen változtatni az üzleti modelljén. Bár a pandémia alatt a streaming szolgáltató sorra döntötte a nézettségi rekordokat mára már egyre többen elpártoltak tőle, így akár az üzleti modelljének egyik alapkövét is újra kell gondolnia záros határidőn belül, írta meg a Világgazdaság.

Valószínűtlen, hogy a Netflix megtartja azt a bevett szokását, hogy a népszerű sorozatai esetében az egész évadot egyben publikálják a platformon. A mostani modell ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználók havonta ki-be lépkedjenek az oldal ügyféltáborába, ami üzletileg rendkívül előnytelen.

A többi szolgáltató ugyanis hétről hétre adja ki az újabb epizódokat, ami egy adott időben „odaszögeli” a nézőket a készülékek elé, amivel nő a nézettség.

A Disney+, az HBO Max egy-egy műsora tehát több hétre leköti a közönséget, láthatóan csökken a lemorzsolódás

– mondta Nick Cicero, a Conviva adatelemző cég stratégiai alelnöke. Ezzel szemben a Netflix előfizetői akár napok alatt is meg tudja nézni az őket érdeklő filmeket és sorozatokat, majd vissza tudja mondani az előfizetését

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez a kényszerű váltás már korábban elkezdődött a legnagyobb streaming szolgáltatónál, és nem rég Peter Friedlander, a csatorna egyik vezetője is elmondta, hogy szándékuk a néző kezébe adni a döntési lehetőséget, miszerint mikor, mit és mennyi ideig kíván nézni. De eközben egyre többször fordul elő, hogy a legnépszerűbb sorozatok epizódjai több részletben kerülnek ki az oldalra.

A fenti döntést a társ-vezérigazgató, Ted Sarados azzal mgayarázta, hogy a pandémia alatt nehezebb volt tervezni, illetve legyártani a produkciók folytatását. A kérdés persze az, hogy a változásokra a befektetők hogyan fognak reagálni, hiszen egy ideje több technológiai papírral egyetemben mélyrepülésben vannak a cég részvényei: a tavaly októberi, 690 dolláros szintek után alik jegyzik 170 dollár fölött.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25