Over the shoulder view of young Asian woman relaxing at home, sitting on the sofa in the living room, managing online banking with mobile app on smartphone. Transferring money, paying bills, checking balance. Technology makes life so much easier

Új adathalász vírus a láthatáron: gyorsan terjed a mobilokon, a Facebook-jelszavadra pályázik

2021. augusztus 18. 12:00

Az idei év márciusa óta terjedő FlyTrap trójai vírus eddig mintegy 10 ezer készüléket vett célba. A rosszindulatú kód terjesztése mögött vietnámi csoportok állhatnak, facebook belépési kódokat is gyűjthetnek, és álhírek terjesztésére használhatják fel azokat.

Szélsebesen terjedő trójai vírust azonosítottak, amely 144 országban már bizonyosan megjelent, és mintegy 10 ezer mobil készüléket fertőzött meg. A vírus első jeleit márciusban fedezték fel.

A rosszindulatú program elsődleges célja az olyan androidos eszközök megfertőzése, amelyeken a közösségimédia-fiókhoz tartozó azonosítók is fellelhetők. A FlyTrap ugyanis kimondottan ilyen információkat igyekszik begyűjteni, a hozzá kapcsolt többi adattal (például IP-címmel, e-mail-címmel, illetve tartózkodási hellyel) együtt

- írta a hvg.hu a Zimperium kiberbiztonsági cég kutatása alapján.

A módszer nem veszélytelen: a program elsősorban a kétes, vagyis nem ellenőrzött forrásból származó appokon keresztül terjed. Amennyiben ezek egyike rákerül a készülékre, egyből a közösségi médiás felületekre irányítja a felhasználót, az azonosítók megadásával pedig rögtön meg is szerzi a kívánt információt.

A Zimperium hangsúlyozta, hogy a FlyTrap terjedéséhez a felhasználók körében jól ismert appokat is felhasználják, így még óvatosabbnak kell lenni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm