A woman handing over her medical insurance card to the receptionist at an MRI clinic reception in order to pay for her scan and follow up treatment. cimlapi

Okmányirodai korrupció: így intézték el egyesek, hogy a sor elejére kerüljenek ügyintézéskor

MTI
2021. október 28. 10:45

Okmányirodai korrupció miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - közölte a főügyész.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ibolya Tibor közleményében tudatta: egy gépjárműkereskedők megbízott okmányügyintézőjeként tevékenykedő férfi megvesztegetett két okmányirodai alkalmazottat 2016. november és 2017. április között.  A férfi a hivatalos személynek minősülő ügyintézőktől gyorsított, soron kívüli eljárást kért rendszerint gépkocsik forgalomba helyezése és kivonása miatt, amiért cserébe jogtalan anyagi előnyt ígért. Egyiküknek több tízezer forintot ténylegesen át is adott. Volt olyan eset, amikor a vesztegetési pénzt az ügyintéző otthoni postaládájában helyezte el - írta a főügyész.

A vád szerint a férfi 47 járművel kapcsolatban kért gyorsított okmányirodai ügyintézést. A vádirat szerint a két ügyintéző mások javára is visszaélt hivatali helyzetével, kérésükre a közlekedési nyilvántartásból adatokat kértek le és tettek megismerhetővé, hogy mentesítsék az érintetteket a hivatalos ügyintézés adminisztratív terhei alól. A Fővárosi Főügyészség hivatali vesztegetés, annak elfogadása, befolyással üzérkedés, valamint hivatali visszaélés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?