2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Kiszámoltuk, behozza-e az árát valaha is egy saját medence


Az országban jelenleg 22 aquapark üzemel, emellett számtalan strand van, ahol hűsölhetsz a nagy melegben, mégis egyre többen vágynak saját medencére a házuk vagy a nyaralójuk kertjében. Kialakításuk azonban egy kisebb vagyonba kerül. A Pénzcentrum kiszámolta, hány szezon alatt hozzák be az árukat.

Habár az előttünk álló hét már nem tartogat számunkra igazi kánikulát, júliusban lesz még meleg, lesz még igazi strandidő - amikor imádkozni fogunk a hűsítő megváltásért. Az Időkép előrejelzése szerint jövő héttől ismét melegszik az időjárás, és visszatér az igazi nyár, 30 fokkal és zavartalan napsütéssel, amit csak strandon vagy egy otthoni medence partján lehet elviselni, de egyik sem olcsó mulatság.

Tavaly már megírta a Pénzcentrum, hogy gombamód szaporodik azok száma, akik élnének a medence építtetés lehetőségével. Sőt egyes kivitelezők szerint, ma már boldog-boldogtalan úszómedencét akar magának.

A szakemberhiány azonban olyan mértékű, hogy szinte lehetetlen kivitelezőt találni, ha mégis sikerül, a végösszeg körül-belül 6 millió forint + 1 620 000 áfa, tehát több mint 7 600 000 forintból hozható ki egy 8 méterszer 3,80-as jobb minőségű medence. Aki ezt személyi kölcsönből oldaná meg, annak a Pénzcentrum Kalkulátora nagy segítségére lehet. Nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy egy jól megválasztott hitelkonstrukcióval akár tízezreket is spórolhatunk a futamidő teljes ideje alatt, úgyhogy érdemes mindig a lehető legkörültekintőbben utánajárni a lehetőségeknek, és csak ezek után választani.

Sok vagy kevés?

Ez persze rengeteg pénznek tűnik, de gondolj rá úgy, mint egy befektetésre. Nincs szabály arra, hogy egy ház forgalmi értékét mennyire befolyásolja egy medence, kisebb értékű családi háznál arányosan többet számít, akár 5 százalékkal is növelheti az ingatlan értékét. Már egy egyszerűbb kialakítású, olcsóbb medence "jó pont"-nak számít, megkönnyíti az ingatlan értékesítését.

Arról nem is beszélve, hogy bizonyos idő után akár még meg is térülhet a fent említett költség, főleg, ha a csúszdaparkok belépőjegyárait vesszük alapul. A Pénzcentrum még júniusban írta meg a magyarországi aquaparkok idei belépőárait, cikkünkben 22 fürdőt vettünk gorcső alá. Van, ahol 7500 forintot is elkérnek belépéskor, a legolcsóbb jegy pedig 2000 forintba kerül. A felnőtt belépőjegyek átlagos ára 4360 forint, míg egy diákbelépőért 3420 forintot kell fizetni. Így tehát egy négytagú család egyetlen alkalommal 15 560 forintot hagy a pénztárnál, és akkor még az 500 forintos üdítőkről, ezer forintos lángosokról, többezer forintos hamburgerekről egy szót sem ejtettünk - ezeket a költségeket otthoni körülmények között a töredékéért meg lehet úszni. 

Persze lehetetlen összehasonlítani az otthoni strandot egy nyilvános hellyel, hiszen nem lehet összemérni a kétfajta élményt, mégis a belépők árát érdemes a megépítés költsége mellé tenni. Saját medencével a két és fél hónapos nyár akár minden napján a család rendelkezésre áll a privát strand, ugyanezért egy nyár alatt több mint egymillió forintot (1 085 000 Ft), kellene kifizetnie a 4 főnek, arról nem is beszélve, hogy adott esetben több száz emberrel is meg kell osztani a vizet. Ezek szerint tehát durván 7 év alatt hozza be az árát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 252 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 8,97%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 22 748 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az MKB, valamint a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Lehúzás a magyar benzinkutakon? Tisztul a kép, minden egy irányba mutat
Tényleg megéri a prémium üzemanyagokból tankolni?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.19-09.25
Országos

Spar

09.19-09.25
Országos

Lidl

09.19-09.25
Országos

Aldi

09.19-09.25
Országos

Tesco

09.19-09.25
Országos

Auchan

09.19-09.25
Országos

Kika

09.18-10.01
Országos

Praktiker

09.02-12.31
Országos