31 °C Budapest
Locked door close-up view padlock

Menekül a kilakoltatás elől Tarsoly Csaba: rendőrt hívott budai házához az egykori Quaestor-vezér

2024. június 24. 17:49

Lassan a végéhez a Quaestor-ügy nyolc éve húzódó tárgyalássorozata, a cég egykori vezetőjét és családját kilakoltatás fenyegeti. Tarsoly Csaba házának új tulajdonosa hétfőn megpróbálta elfoglalni az ingatlant, a zárak lecserélésével fenyegetőzött - tudta meg a 24.hu. Erre a Questor egykori vezére kihívta a rendőrséget.

A 24.hu által közölt információk szerint Tarsoly Csaba, a Quaestor-cégek egykori vezetője rendőri segítséget kért, amikor a II. kerületi otthonát megvásárló vállalkozás tulajdonosa megpróbálta birtokba venni az ingatlant, fenyegetőzve a zárak cseréjével. A Quaestor-ügy, melyben Tarsolyt 77 milliárd forintos csalással vádolják, nyolc év óta húzódó tárgyalássorozatának vége felé közeledik. A vádlott ezen a héten fog először szólni a bíróság előtt, miközben kilakoltatás fenyegeti őt és családját.

Tarsoly a tulajdonában lévő ingatlant eredetileg a Twins Szálloda Kft.-n keresztül birtokolta, amely személyes érdekeltségét képezte. Az építkezést korábban a Quaestor 600 millió forintos kölcsönéből finanszírozták. A Twins Szálloda Kft., miután az anyacég 2015-ben csődbe ment, szintén felszámolás alá került, amit később a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. vett át.

Az Opten cégadatok szerint az állami felszámoló többször is sikertelenül próbálta árverésre bocsátani az ingatlant, melynek kiinduló ára 538 millió forint volt. Ennek döntő részét, 400 millió forintot a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. felszámolójának követelése alkotta.

A lap információi szerint az ingatlant idén áprilisban értékesítették a nyergesújfalúi Akadémia Invest Kft.-nek lakott állapotban. A vállalkozást Gimesi Sándor irányítja, akinek cége évek óta nem termel bevételeket. Gimesi hétfőn jelent meg Tarsoly otthonánál az ingatlan átvételét követelve, miközben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai értékbecslést végeztek ott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Papp Gábor ügyvéd szerint: "Nem ez a módja az ingatlan átvételének, hiszen nincs jogerős bírósági ítélet a ház átadásáról". Ő tanácsolta Tarsolynak, hogy hívjon rendőri segítséget.

Az új tulajdonos több órás vita után végül elhagyta az ingatlant délután.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem