Cut Logs, Tree Trunks on Timber on Timber Truck or Lorry

Csúnya meglepetés: kivezették az árstopot, ennyit a hatósági árakról

MTI
2023. április 23. 18:05

A legelőrelátóbbak már most megveszik a téli tüzelőt, a még előrelátóbbak ezt már megtették április 15-ig, ugyanis addig volt ugyanis hatósági áras a tűzifa. Ezt tavaly szeptemberben jelentette be az agrárminiszter. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni - közölte az ATV Híradó.

A tűzifa hatósági ára 30 ezer forint volt köbméterenként, piaci áron most 36-38 ezerért lehet venni. A tűzifáért az állami erdőgazdaságoknál kellett jelentkezni, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert lehetett igényelni, ez a lehetőség azonban már nem él. Balogh József, az ATV által megkérdezett energetikai szakértő szerint már az elején sem volt jó ötlet a hatósági ár, hiszen kevés az erdő, ráadásul ez a fajta segítség csak egy szűkebb rétegnek kedvezett.

Most pedig kiderült, hogy valójában ez egy teljes abszurdum, itt van a nyár, tele vannak a gáztárolók, és egyszerűen a kormány azt szeretné, hogy akinek nem muszáj, az ne fűtsön fával, és kész

- fogalmazott.

Az ATV által megkérdezett szakértők szerint egy darabig marad a standard ár, nyárra talán egy picit lejjebb megy. De amikor elindul a fűtési szezon, ott emelkedni fog valószínűleg. Egy másik erdész ennek ellenére úgy gondolja, hogy idén télen újra bevezetik a hatósági árat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem