12 °C Budapest
A young businesswoman wearing glasses is sitting in front of a computer in an office room, holding some paper while smiling happily.

Itt a boldogság ingyenes receptje: ez a 4 titkos összetevő kell hozzá

2022. november 23. 15:17

A boldogság talán az egyik legmegfoghatatlanabb dolog a világon, azt biztosan tudjuk, hogy köze van az egészséghez, az elégedettséghez és a biztonsághoz, de a tudósok, köztük neves pszichológusok, neurológusok folyamatosan kutatják a témát: mitől érzi magát boldognak valaki? Mi is kísérletet teszünk rá már második alkalommal indítjuk útjára a Pénzcentrum nagy Boldogságtesztjét, melynek segítségével arra keressük a választ, mennyire boldogok, mennyire elégedettek a magyarok 2022 végén.

A boldogság természetét sokan és sokféleképpen magyarázták már az emberi kultúrtörténet során, számos nagyobb lélegzetvételű, tudományos kutatás jelent már meg róla. A pszichológia is fontosnak tartja feltérképezni, elemezni, mi teszi boldoggá az egyént, mik azok a lelki és környezeti hatások, amitől jól érzi magát és elégedett.

A Psychological Science című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint a jelenlegi jólléti állapotunk befolyásolhatja a múltról alkotott képünket. Összességében a kutatók aszimmetrikus mintázatot figyeltek meg: A boldog emberek hajlamosak túlzásba vinni a közérzetük javulását, míg a boldogtalanok hajlamosak eltúlozni a romló közérzetet. Ami segíthet a mindennapokban: 

  • Légy hálás!
  • Idézz fel gyakran pozitív emlékeket!
  • Nyújtsd a kezed szeretteidnek!
  • Keress vadonatúj élményeket!

A szakértők szerint is a boldogság tulajdonképpen a legszubjektívebb dolog a világon. Mindenki maga tudja azt megállapítani, hogy ő hogyan van önmagával, a világgal, és a kettő kapcsolatával, hogyan vagyunk mi ezen a világon. A testünk ápolása fontos, de a kapcsolataink ápolása is az öngondoskodás egy formája.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Tény, hogy kapcsolataink minősége kulcsfontosságú életünkben, egy ilyen zűrös év vége felé, mint az idei, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. Még idén, 2022 legutolsó napjaiban publikáljuk az eredményt, melyből kiderül majd,

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

mennyire boldog nép a magyar, melyek a legboldogabb területei az országnak, és mi frusztrálja leginkább az embereket.

Ha válaszolsz az alábbi rövid kérdéseinkre, sokat segíthetsz nekünk abban, hogy kiderüljön: boldog-e a magyar?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem