Overfilled dustbins (Berlin, Germany)

Fontos változás a Díjneten: több százezer ügyfelet érint

MTI
2021. július 26. 16:01

A júliusban kiállított hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díjszámlát online fizethetik azok az ügyfelek, akik az elmúlt hónapban jelezték elektronikus számla iránti igényüket a Díjnet felületén; idáig több mint 16 ezer ügyfél élt ezzel a lehetőséggel - közölte a Díjnet Zrt.

Az e-számlakezelési szolgáltató jelezte: az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a közelmúltban csatlakozott a Díjnet rendszeréhez. Az elektronikus számla (e-számla) kényelmi szolgáltatása az NHKV mintegy 3,1 millió ügyfele számára június óta elérhető és egy egyszerű regisztrációval igényelhető.

A közlemény idézi Schiszler Jánost, a Díjnet Zrt. vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, hogy az NHKV Zrt. csatlakozásával egy újabb meghatározó, országos közszolgáltató e-számlakezelését tudják biztosítani.

A Díjneten elérhető az országos lefedettségű áram és gázszolgáltató, illetve több regionális közüzemi szolgáltató is, a regisztrált ügyfélszám pedig meghaladja a 820 ezret.

A társaság kiemelte: az ügyfelek az e-számla Díjnetbe érkezése urán a regisztrált e-mail címre értesítést kapnak az elkészült számláról. A Díjnet felületén azonnali bankkártyás fizetéssel, iCsekk mobilapplikációval, internetbankon (CIB) keresztül, illetve átutalással, csoportos beszedési megbízással egyenlíthetik ki elektronikus számláikat. A fizetés így nem csak biztonságos, de könnyen is igazolható; nem kell a befizetést igazoló csekkeket külön megőrizni, online lekérdezhetőek a korábbi befizetések, valamint a bankszámlakivonat is igazolásul szolgál.

Az elektronikus számla használatával jelentősen csökkenthető a környezetterhelés, megelőzhető a hulladékképződés és a károsanyag-kibocsátás, papír alapú számlák kiküldésére sincs többé szükség - hangsúlyozta a Díjnet Zrt. közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?