12 °C Budapest
Kinyithatnak az edzőtermek két hét múlva? Itt vannak a javasolt feltételek

Kinyithatnak az edzőtermek két hét múlva? Itt vannak a javasolt feltételek

2021. február 10. 10:00

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége (MEDZOSZ) egy kilenc pontból álló javaslatot tett le az edzőtermek újranyitása érdekében, mivel a szakma megélhetési problémákkal küzd a tavaly november 11-e óta tartó zárva tartás miatt.

A MEDZOSZ az elmúlt hét során megküldte kilencpontos javaslatát az operatív törzsnek, Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének, valamint Szabó Tünde sportállamtitkárának, amelyben egy egy hónapos tesztnyitási időszakot javasolnak. A szövetség elnöke az InfoRádióban emlékeztetett, a novemer óta eltelt időben számos edzőterem kényszerült végső bezárásra, azonban, ha a javaslataik - mintegy a vírushelyzetre reagálva - minden érintett részéről elfogadásra kerülnének, biztonságosan újraindulhatna a sportélet a termekben.

Dechert Áron számításai szerint a tesztidőszak nagyjából február 20-tól nagyjából március 20-ig terjedhetne, amit reményeik szerint a hónap végétől már a normál üzemmód követne a hazai edzőtermekben. A kilenc ponttal kapcsolatban az elnök megjegyezte, miután Magyarországon két és félezer edzőterem üzemel, ezért nagyon nehézkes egy egységes keretrendszert kidolgozni, ami mindenki számára ideális.

A fő irány, hogy a helyiségekben ne legyen zsúfoltság, valamint a maszk használata sem lehet kérdés.

Utóbbi alól kivételt legfeljebb az aktív mozgást végzők képezhetnének. A javaslatuk szerint a kardio gépek között plexifalat kellene felhúzni, illetve a tesztidőszakban ne üzemelhessenek a büfék, illetve a vizesblokk-helyiségek. Fontos pont végül az is, tette hozzá Dechert Áron, hogy a termeknek gondoskodniuk kellene a vendégek előzetes regisztrációjáról, hogy tudják, adott napon hány ember szeretne sportolni náluk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 16:50