13 °C Budapest
Jöhet a bébibumm? Őrület, mennyien érdeklődnek a családtámogatások iránt

Jöhet a bébibumm? Őrület, mennyien érdeklődnek a családtámogatások iránt

MTI
2020. november 13. 16:30

Sokan élhetnek majd az állam által kínált otthonteremtési programokkal, a csökkentett ÁFA-kötelezettséggel és az illetékmentességgel, illetve a csokkal is sokan számolnak.

Várhatóan sokan élnek majd az otthonteremtési program januárban induló öt új elemével - fejtette ki álláspontját Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese pénteken az állami hírcsatornán. Az intézetük legfrissebb felmérése szerint az otthonfelújítási támogatással a megkérdezettek 20, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentésével a válaszadók 11, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanoknál az áfa visszaigénylésével és az illetékmentességgel a résztvevők 14-14, a tetőtérbeépítéshez felvehető csokkal a megkérdezettek 8 százaléka szeretne élni. 

Kiemelte, hogy az intézkedések közismertek. A legkevésbé ismert lehetőségről is tízből heten hallottak - fogalmazott. Beszélt arról is, hogy gyermekvállaláskor nagyon fontos szerepe van a lakhatási körülményeknek. A fiatal válaszadók 87 százaléka 50 éves korára saját tulajdonú ingatlanban szeretne élni - állította az elnökhelyettes. A támogatási lehetőségekről nemrég itt írtunk részletesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?