27 °C Budapest
Egyre tudatosabban használjuk a lakáskasszákat

Egyre tudatosabban használjuk a lakáskasszákat

2017. május 26. 13:02

Növekedett a lakosság tudatossága is a lakástakarékokkal kapcsolatban: egyre többen használják ki a maximális, 72 ezer forintos állami támogatás - írja közleményében a Fundamenta.


Húszéves lett a Fundamenta-Lakáskassza, amelynek az állami támogatású megtakarítási és hitelezési konstrukciói eddig 900 ezer hazai lakáscél megvalósításához járultak hozzá. A megalakulás óta évről-évre emelkedett a megkötött lakás-takarékpénztári szerződések száma, valamint folyamatosan növekedett a megkötött szerződések összege is. 20 évvel ezelőtt az ügyfelek nagyságrendileg évi 2 milliárd forint megtakarítást fizettek be, és az átlagos szerződéses összeg 750 ezer forint volt. 2016-ra a szerződések összege 4 millió, a befizetett megtakarítások összege pedig évente 106 milliárd forintra emelkedett.

A lakástakarék szerződések 40 százalékát olyan ügyfelek kötik, akiknek korábban is volt már megtakarításuk a cégnél.

Az évek során folyamatosan növekedett az ügyfelek tudatossága is, hiszen egyre többen használják ki a lakáskasszához kapcsolódó maximális éves állami támogatást: 2016-ban már az ügyfelek közel 70 százaléka döntött a maximális, havi 20 ezer forintos megtakarítás mellett, és továbbra is kiemelkedő, 90 százalék feletti a rendszeresen megtakarító ügyfelek aránya.

Melyik lakástakarékot válasszam?

A legjobb lakástakrék kiválasztásához nagy segítséget nyújthat a Pénzcentrum kalkulátora.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Havi 20 ezer forintos megtakarítással azOTP Lakástakarék Start 4konstrukciójával 4 év múlva például 1 172 313 forint ütheti a markunkat, vagyis összesen 270 ezer forintra rúg az állami támogatás összege. Míg 5 év alatt az Aegon Kamat Fix Plusz 5 kiválasztásával már 1 564 150 forintot kapunk lakáscélra. De például 8 év múlva a Fudamenta Lakáskassza Hozamelső 620. számú módozattal 2 727 069 forintot fordíthatunk majd a lakásunkra.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?