24 °C Budapest
Minden egyszerre jár majd le: okmányirodában ünnepelheted a szülinapodat

Minden egyszerre jár majd le: okmányirodában ünnepelheted a szülinapodat

2017. március 10. 13:30

Nem vetted észre, hogy lejárt az okmányod? Többet nem kell figyelmed a dátumokat, mert mind a születésnapodon fog lejárni. Mutatjuk, mely igazolványokra lesz érvényes ez a szabály.

Egy új jogszabály miatt - amely 2017. január 1-jén lépett hatályba - a meghosszabbított jogosítvány a jövőben nem az eddig megszokott öt vagy tízéves orvosi alkalmassági engedély időpontjáig, hanem a jogosítvány tulajdonosának az azt megelőző legutolsó születésnapjáig lesz érvényes. Szélsőséges esetben ez akár 11 hónappal is megrövidítheti az öt, vagy tízéves időszakot.

A polgár születi idejének hónapjával és napjával megegyezően állapítják meg a személyazonosító okmány és az úti okmány érvényességi idejét is.

A módosítások eredményeképpen valamennyi, személyazonosításra is alkalmas okmányérvényességi ideje - a könnyebb ügyintézés érdekében - ezzel elősegítve az okmányok érvényességi idejének nyomon követhetőségét.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?