19 °C Budapest

Sok családnál még ma este sem lesz áram

MTI
2015. július 9. 15:32

ok száz családnál még most sincs áram a vihar miatt, a szolgáltatók azt remélik, estére mindenhol megoldják a problémát. A legnagyobb gondot a kidőlt fák okozzák, a Főkert azt kéri, a következő napokban Budapesten senki ne menjen a parkokba, mert a fasérülések életveszélyesek lehetnek.

Az országra szerdán lecsapó, forgószéllel és gyorsan lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal érkező vihar miatt összefüggő nagyobb területen már nem nagyon van áramkimaradás, de pontszerűen még nagyon sok házban nem állt helyre a szolgáltatás.

Sok még az egyedi hiba

Két területről tudunk, ahol még mindig nagyobb kiterjedésű az áramszünet:

  • Fejér megyében 12 településén van továbbra is áramkimaradás, ez csütörtök dél körül az E.ON tájékoztatása szerint még 2-300 fogyasztót érint.
  • Aggtelek környékén is nagyobb területen tart az üzemzavar, ezt az Elműtől tudjuk.
  • Nagyon sok helyen vannak egyedi hibák, ahol egy-egy családi házat érint a meghibásodás. A vihar a legnagyobb pusztításokat a fővárosban Dél-Pesten és Dél-Budán végezte, itt az Elmű becslése szerint még 200-400 olyan ház lehet, ahol továbbra sincs áram.

A Dunántúlon és a Tiszántúlon szolgáltató E.On az indexnek azt jelezte, hogy náluk Fejér megyében volt a legkritikusabb a helyzet, szerda este ott több tízezer ügyfél volt ellátás nélkül. Az elhárítás érdekében éjszaka is folyamatosan dolgoztak, a szomszéd régiókban is kértek segítséget - ennek köszönhetően most már csak 200-300 fogyasztási hely érintett 12 településen. Előreláthatóan késődélután - koraestére mindenhol helyreáll majd a szolgáltatás; azt kérik, az érintettek mindenhol jelentsék be, ha nincs ellátás.

Boross Norbert, az Elmű szóvivője az Indexnek szintén azt mondta, a náluk jelzett meghibásodásokat reményeik szerint estére mindenhol el tudják hárítani - bár azzal számolni kell, hogy "minden viharnak van utóélete", vagyis a megrongálódott fák még okozhatnak gondokat.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem