Sok családnál még ma este sem lesz áram

MTI
2015. július 9. 15:32

ok száz családnál még most sincs áram a vihar miatt, a szolgáltatók azt remélik, estére mindenhol megoldják a problémát. A legnagyobb gondot a kidőlt fák okozzák, a Főkert azt kéri, a következő napokban Budapesten senki ne menjen a parkokba, mert a fasérülések életveszélyesek lehetnek.

Az országra szerdán lecsapó, forgószéllel és gyorsan lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal érkező vihar miatt összefüggő nagyobb területen már nem nagyon van áramkimaradás, de pontszerűen még nagyon sok házban nem állt helyre a szolgáltatás.

Sok még az egyedi hiba

Két területről tudunk, ahol még mindig nagyobb kiterjedésű az áramszünet:

  • Fejér megyében 12 településén van továbbra is áramkimaradás, ez csütörtök dél körül az E.ON tájékoztatása szerint még 2-300 fogyasztót érint.
  • Aggtelek környékén is nagyobb területen tart az üzemzavar, ezt az Elműtől tudjuk.
  • Nagyon sok helyen vannak egyedi hibák, ahol egy-egy családi házat érint a meghibásodás. A vihar a legnagyobb pusztításokat a fővárosban Dél-Pesten és Dél-Budán végezte, itt az Elmű becslése szerint még 200-400 olyan ház lehet, ahol továbbra sincs áram.

A Dunántúlon és a Tiszántúlon szolgáltató E.On az indexnek azt jelezte, hogy náluk Fejér megyében volt a legkritikusabb a helyzet, szerda este ott több tízezer ügyfél volt ellátás nélkül. Az elhárítás érdekében éjszaka is folyamatosan dolgoztak, a szomszéd régiókban is kértek segítséget - ennek köszönhetően most már csak 200-300 fogyasztási hely érintett 12 településen. Előreláthatóan késődélután - koraestére mindenhol helyreáll majd a szolgáltatás; azt kérik, az érintettek mindenhol jelentsék be, ha nincs ellátás.

Boross Norbert, az Elmű szóvivője az Indexnek szintén azt mondta, a náluk jelzett meghibásodásokat reményeik szerint estére mindenhol el tudják hárítani - bár azzal számolni kell, hogy "minden viharnak van utóélete", vagyis a megrongálódott fák még okozhatnak gondokat.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?