Már nem csak a gazdagok kiváltsága a megújuló energia

2015. április 17. 20:01

Szélesedő választék, javuló minőség és minden eddiginél kedvezőbb árak jellemzik a megújuló energia piacot, derült ki  az idei budapesti Construma kiállításon - írja a HIGH SIX TEAM Kft. pénteki közleményében.

A tavaszi Construma kiállítás évről évre az építőipar mércéjeként szolgál, a kínálati és a keresleti oldal jellemzői kirajzolódnak az öt napos rendezvény során. Ugyanez igaz a megújuló energia területére is.

Alapvető minőségi javulás látható a napelemek és a napkollektorok tekintetében. A leginkább keresett alternatív energiaforrások esetében a vásárlói igényekhez igazodva csökkent a rosszabb nívójú, ázsiai termékek aránya, ezzel szemben nőtt a nyugat-európai berendezések száma. Továbbá a garanciaidő tekintetében is pozitív előrelépés látható, jellemzően 20-30 évig vállalnak a gyártók felelősséget a megfelelően használt elemek teljesítményére. Igaz ez a középkategóriára és a prémium szegmensre is, bár ez utóbbi terület jelenleg szűk piaci részesedéssel bír hazánkban. Az elmúlt év során a számítások szerint a beépített napelemek összesen 50 MW energiát termeltek, 2015-ben az új beruházásoknak köszönhetően 20 százalékos növekedés várható.

A megújuló energia már nem csak a gazdagok kiváltsága, egyre inkább elérhető a háztartások számára. Okos rendszerkialakítással, minőségi alternatív energiaforráshoz juthatunk, precíz mérnöki tervezéssel pedig jelentős költségcsökkentést érhetünk el. Érdemes tehát a megújulókban gondolkodni, hosszú távon komoly anyagi megtérülést hoznak ugyanis ezek a rendszerek. Ráadásul kockázat nélkül, mivel rosszabb gazdasági körülmények között is ugyanúgy termelnek

- mondta el Ádám Zsolt, a HIGH SIX TEAM Kft. ügyvezetője.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?