23 °C Budapest

A kutya sem akar Ócsára költözni

Pénzcentrum
2013. április 12. 10:05

A kormány tartalékkeretet hoz létre az ócsai Szociális Családiház-építési Programra jelentkezőkből, és kitolja a pályázati határidőket - az erről szóló rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogaira kiírt pályázaton március végéig mindössze húsz család nyert. A lakópark 80 családi házának bérlésére 588 pályázat érkezett, többségük azonban nem felelt meg a kormányrendeletben meghatározott feltételeknek.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent új rendelet szerint a szociális lakópark lakásainak bérletére május 10-ig, a tartalékkeretbe december 31-ig lehet jelentkezni. Az eredeti - akkor még egységes - pályázati határidő február 15. volt. A bírálóbizottság június 15-ig tesz javaslatot a bérlőkre, utána szükség szerint ül össze. Az eredeti javaslattételi időpont március 20. volt. Döntés pedig június 21-én lesz, azt követően pedig - akár a javaslattétel - szükség szerintivé válik a döntés is.

Továbbra is 80 pályázatot kell kiválasztani az első fordulóban, de nincs már meghatározva az, hogy ebből mennyi legyen 4 vagy 5, illetve 6 fős család. A rendelet egységesíti az elveszített lakás megszerzéskori értékét. Eddig nem pályázhatott az ócsai lakásokra az, akinek a jelzálogszerződés megkötésekor az elveszített lakása többet ért 25 millió forintnál Budapesten és a megyei jogú városokban. Másutt 20 millió forint volt az értékhatár. Ez mostantól egységesen 25 millió forint lesz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?