Meglepő húzás! Magyar ingatlanügynökről cikkez a brit sajtó!

Pénzcentrum2010. március 31. 11:02

A 47 éves Catherine Terry éppen az egyik legolvasottabb brit újság hasábjait olvasgatta, amikor talált egy cikket a Balatonról. A lap arról számolt be, hogy milyen sok brit nyugdíjas vásárol falusi ingatlant a tó környékén, és mindenki mennyire elégedett. Ekkor úgy érezte, hogy telefont ragad, mert ők igencsak pórul jártak Magyarországon.

A család két évvel ezelőtt vásárolt egy erősen felújításra szoruló ingatlant Somogyszentpálon a 78 éves nagymamának, Ethelnek. Az adásvételt bonyolító ügynök megtudta, hogy bővíteni is szeretnének, hogy nyaranta az egész család elférjen, ezért ajánlott egy építési vállalkozót Terryéknek.

A 4,5 millió forintos vételáron felül közel 6 millió forintra becsülték a felújítás és a bővítés költségeit, de csalódniuk kellett. A vállalkozó nem tartott egyetlen határidőt sem, a munkatempója pedig a nullával volt egyenlő. Később egy másik vállalkozóval fejeztették be a munkálatokat, amire összesen közel 10 millió forintjuk ráment.

A Daily Mail nem volt rest és felhívta az ügynökséget, amely már több mint 500 külföldi családnak közvetített ingatlanokat a térségben, hogy tudják-e, hogy az általuk ajánlott vállalkozó megkárosította az egyik ügyfelüket. Az ügyvezető a probléma tálalását követően bocsánatot kért és felajánlott 750 ezer forint kártérítést a családnak. A cég szerint a jó hírnevük megőrzése minden pénznél fontosabb.


Catherine Terry örült a kártérítésnek

Terryék örömmel elfogadták a kártérítést és elmondták, hogy nem várják meg a nyarat, ebből a pénzből már húsvétkor meglátogatják a Magyarországon élő nagymamát. Állítólag ők voltak az egyedüli ügyfelek, akikkel ilyen jellegű gond adódott, mindenki másnak bevált a 40 évvel ezelőtti Nagy-Britanniára emlékeztető Magyarország.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap szerint nagy kérdés, hogy megéri-e ennyi pénzt fektetni egy vidéki ingatlanba Magyarországon, de a végeredményt látva a család elégedett. A brit nyugdíjból szépen meg lehet élni ott, ahol 50 font alatt van egy évre a helyi adó.

Címkék: