Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képek

Pénzcentrum2010. február 2. 16:52

A NASA az űrből készített felvételeket tett közzé a Dubajban épülő Világ-szigetcsoportról. Az ambiciózus terv a képek tanúsága szerint hullámsírban végezheti. A tényleges állapot messze nem hasonlít a korábbi látványképeken vázolt tervekhez, a szigetek szélét kezdik elmosni a hullámok.

A gigantikus projekt hét évvel ezelőtt indult, a beruházók arra számítottak, hogy a hírességek és a dúsgazdag vásárlók rövid időn belül felvásárolják majd a 300 darabból álló mesterséges szigetcsoportot.

A vevők nevei között szerepeltek színészek, zenészek és sportolók is, de befektetők is érdeklődtek a projekt szigetei után. A munkálatok során 47 millió tonna sziklát és 11 millió köbméter homokot szórtak a vízbe, ezzel próbálták megformázni a világtérkép kicsinyített mását. A képek azt mutatják, hogy még messze nem értek véget a munkálatok, mert a tenger visszaköveteli, amit elvettek tőle. 


Hoppá! Bezár a világ legjobb étterme! Mi áll a háttérben? -Kattints!

A NASA szerint a szigetek a jelen állás szerint egyáltalán nem alkalmasak az infrastrukturális fejlesztések megkezdésére. A munkálatokat a pénzügyi gondok miatt tavaly felfüggesztették, azóta a szigetek körvonala teljesen megváltozott. A sziget honlapja vészjóslóan csendes, utoljára 2008 októberében az alapzat kialakításának befejezéséről számoltak be.

Abramovics menni Amerika! Hitel nyet, alku dá -Kattints!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szigetek körvonalai kezdenek elmosódni, úgy tűnik a mesterséges szigetvilág süllyedni kezdett. A szomszédos Pálma-szigetcsoportot két éve még be tudták fejezni, de a Világ-szigetek sorsa könnyen megpecsételődhet.

A Pálma-szigetek sem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket, miután több szállodalánc a válságra hivatkozva visszamondta az itt tervezett fejlesztéseit.

A dubaji fejlesztések ellen többször felléptek már a környezetvédők is, akik szerint a mesterséges szigetek tönkreteszik a természetes élővilágot és megváltoztatják a víz áramlását (Forrás: Daily Mail).

Címkék: