11 °C Budapest

Kifakadtak a "panelbalekok": meddig sarcolják még az erőműjobbágyokat?

Pénzcentrum
2008. december 16. 13:30

Szanyi Tibor november 26-i sajtótájékoztatóján bejelentette: míg az MSZP 2010-ben megszünteti a távhőtámogatás rendszerét, addig is sürgősen korszerűsítsen a távfűtött állampolgár, ha valamit még akar majd. Azt is megemlítette, nem lehet leválni majd a távfűtésről (csak annak, aki villanyos üzemmódra vált). A Panelbalekok Eseti Munkacsoportja (PEM), Szanyi Tibornak írt nyílt levelében, viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy mindazok, akik fordítva ülnek a lovon, sürgősen változtassanak testhelyzetükön-nézőpontjukon: támogatást egyelőre a távfűtött állampolgárok fizetnek az - áramot termelő, áramhasznot bezsebelő, hulladékhőt számlázó - erőműveknek, a kormányzat pedig ezekkel cimborálva tettestárs a távfűtéses lakásokban élők kifosztásában (Forrás: ingatlanmagazin.com).

A PEM a helyzet elemzése és bemutatása után javaslattal is szolgál a végső megoldásra (a baleksarc vége): az erőműjobbágyok lakásnagyságtól függetlenül eztán fix összegű - télen 15, nyáron 5 ezer forintos - erőműfenntartási hozzájárulást fizessenek azért, hogy átvehetik a hulladékhőt, hozzájárulhatnak a magyar áramtermeléshez és az erőművek működtetéséhez.

Tisztelt Szanyi Tibor!

Tudom, hogy tudja, hogy tudjuk. Mi, panellakásokban élő erőműjobbágyok, kijelentjük Önnek, ne higgye azt, hogy nem tudjuk: "panelbaleknek" néznek, átvernek, kizsigerelnek minket. Jó ideje rájöttünk arra is már, mi módon teszik ezt velünk. Tárgyalási pozíciónk megalapozása, tudásunk, tapasztalataink felhalmozása végett - akárcsak Önök a távhő eseti munkacsoportot (TEM) -, mi is létrehoztunk egy bizottságot, a Panelbalekok Eseti Munkacsoportját (PEM).

Tovább a teljes cikkre...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?