23 °C Budapest

Gyenesei: 10 milliárd forintunk van panelfelújításra!

Pénzcentrum
2008. szeptember 10. 08:50

Megvan a fedezet a panelfelújítások folytatására, az idei költségvetésben 10 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, további 1,5 milliárd forint pedig az ökoprogramra és a kémények rekonstrukciójára - közölte Gyenesei István önkormányzati miniszter 2009. 09. 09-én Szegeden.

"Egyetlen olyan igény sincsen, amelyre nem lenne meg a fedezet" - mondta a politikus az iparosított technológiával készült lakóépületek felújításának eddigi eredményeiről és az idén szeptember 30-án tartó pályázati időszakról tartott sajtótájékoztatóján.

Magyarországon mintegy 820 ezer panellakás van, ebből a tavalyi esztendő végéig 190 ezret újítottak föl, mintegy 35 milliárd forintos állami támogatással, a teljes beruházás költsége ennek mintegy háromszorosa. A következő esztendőkben évente 40-50 ezer lakás felújítása történhet meg, így 2011-re megújulhat az iparosított technológiával készült lakásállomány fele - közölte az önkormányzati tárca vezetője.

A felújításoknak köszönhető energiamegtakarítás évente összesen 11,5 milliárd, lakásonként 60 ezer forint. Az évtizedekkel ezelőtt elkészült épületek felújítása városképi szempontból is fontos, a beruházások pedig éves szinten 30 milliárd forint többletmegrendelést jelentenek a hazai építőiparnak, s ez új munkahelyeket is teremt - fogalmazott Gyenesei István.

Botka László (MSZP) szegedi polgármester elmondta, százötvennégy iparosított technológiával készült épület, 5.130 lakás felújítását támogatja idén a csongrádi megyeszékhely önkormányzata, a rekonstrukció teljes költsége meghaladja a 6,7 milliárd forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2002 óta - az idei pályázókat is beleszámolva - mintegy 18.500 lakás vett, illetve vesz részt a panelrekonstrukció programjában, a felújítási munkák teljes költsége 17,5 milliárd forint - tette hozzá a polgármester.

Forrás: Önkormányzati Minisztérium

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?