Woman with flu in bed, she use home medicine to handle sickness

Tömegével keresték fel a fiatalok az ilyen bankfiókokat: mindenki erre a megtakarításra pályázik?

2022. szeptember 6. 15:45

Évről-évre egyre többekben tudatosul, milyen fontos az egészségcélú öngondoskodás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2022 első hat hónapjában már több mint 15 700-an csatlakoztak újonnan az egyik hazai egészségpénztárhoz. Az új belépőknél egyre jelentősebb a 35 év alattiak aránya. Az egészségszámlára történő egyéni befizetések továbbra is gyakoribbak a munkáltatókon keresztül befizetett juttatásoknál. Utóbbi kapcsán 148 946, míg egyéni megtakarítások esetén, több mint 626 000 alkalommal történt befizetés hat hónap leforgása alatt.

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magyarok az egészségcélú öngondoskodásra. Ezt támasztja alá a 15 777 új pénztártag is, aki 2022 első felében csatlakozott az OTP Egészségpénztárhoz.

„Hatalmas öröm számunkra azt látni, hogy az új belépők közel harmada (31%) a 29 év alatti korosztályból származik. Ez is azt mutatja, hogy egyre hamarabb tudatosul az emberekben, milyen fontos az egészségünk” – mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, legtöbben (32%) továbbra is a 31-39 évesek közül csatlakoznak hozzájuk, amit a 29 év alattiak követnek, de a 41-49 közötti korosztályból is jelentős arányban (21%) történik belépés. „Az új pénztártagok 35%-a budapesti vagy Pest megyei. Őket követik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek, borsod-abaúj-zempléniek, illetve a Zala megyeiek.” – fűzte hozzá.

Az egészségpénztár adatai szerint 2022 első felében a legtöbben továbbra is személyesen, valamelyik bankfiókban léptek be, viszont a folyamatos digitális fejlesztéseknek is meg lett az eredménye: idén már az interneten keresztül történő csatlakozás a második legelterjedtebb belépési mód a pénztártagok körében. Ez nem meglepő, hiszen az online ügyintézés gyors és kényelmes megoldást kínál az új pénztártagoknak is.

De nemcsak a taglétszámban, hanem a befizetések számában és összegében is bővülés figyelhető meg tavalyhoz képest. 2022 első félévében összesen 626 696 egyéni befizetés történt, melynek összege meghaladta a 6,1 milliárd forintot. A munkáltatók összesen közel 1,3 milliárd forint értékben adtak egészségpénztári juttatást munkavállalóiknak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ahogy arról korábban lapunk beszámolt, rengetegen nem is tudják, mennyi előnnyel járhat egy egészségpénztár. Még olyan családtagok is, akiknek nincs személyi jövedelemadójuk (pl. nyugdíjasok), költhetnek egészségpénztárból, így is növelve a családi megtakarításokat. Ráadásul az önsegélyező lehetőségek bővülésével a megtakarításból már akár iskolai költségekre, jelzáloghitel-törlesztésre vagy akár áram- illetve gázszámla befizetésére is fordíthatnak a dolgozók.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 1. 21:16
A Media1 vendége volt az ARC kiállítás egyik alapítója és szervezje, aki sok érdekességet említett a...
Bankmonitor  |  2022. október 1. 09:33
Egyre többet hallani arról, hogy a személyi hitelek kamata folyamatosan emelkedik, már drága fedezet...
Holdblog  |  2022. október 1. 06:29
220 milliárd amerikai dollár. Becslések szerint ennyi pénzt költött Katar a téli labdarúgó-világbajn...
Kasza Elliott-tal  |  2022. szeptember 30. 22:01
Adtam és vettem is, és osztalékemelések is voltak, de alapveten most pénzt gyjtök a késbbi vásárláso...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?