Megnyitnák a határokat: népszerűbb lehet a külföldi hitel

Megnyitnák a határokat: népszerűbb lehet a külföldi hitel

2017. március 24. 12:03

Jobb pénzügyi termékek és nagyobb termékválaszték jöhet - ma terjesztette elő a cselekvési tervez az Európai biztosság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Bizottság ma cselekvési tervet terjesztett elő, melynek célja, hogy az európai fogyasztóknak nagyobb választék álljon rendelkezésükre, és Unió-szerte hozzáférhetőbbek legyenek a pénzügyi szolgáltatások. A mai bejelentés központi kérdése a technológia, mivel az innovatív internetes szolgáltatásokkal a fejlődés útja a pénzügyi szolgáltatások integráltabb piaca felé terelődik - írja közleményében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

A pénzügyi szolgáltatások tekintetében a Bizottság elkötelezett a verseny fokozása és a választék javítása mellett, hogy a fogyasztók élvezhessék az alacsonyabb árak és a jobb minőség előnyeit, függetlenül attól, hogy igénybe vesznek-e olyan pénzügyi szolgáltatásokat külföldön, mint például bankszámlavezetés, autóbiztosítás és pénzátutalás.

Az eurótól eltérő pénznemben bonyolított, határokon átnyúló átutalások díjainak csökkentése is szerepel a terv célkitűzései között.

A mai cselekvési terv legfőbb célja a nemzeti határok megnyitása, mivel jelenleg az európai fogyasztók csupán 7%-a vásárol pénzügyi szolgáltatásokat egy másik uniós tagállamból. Lehetővé kell tenni, hogy minden fogyasztó szabadon választhasson az EU-ban rendelkezésre álló pénzügyi szolgáltatások széles választékából és a legjobb ár-érték arányt kapja a pénzéért, miközben bízhat abban, hogy érdekei megfelelő védelemben részesülnek.

A 15 év feletti magyar fogyasztók a következő három pénzügyi szolgáltatást veszik igénybe leggyakrabban:

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

  • 66%-uk banki folyószámlával rendelkezik,
  • 34%-uk gépjármű-biztosítással,
  • és 19%-uk kötött életbiztosítást.

A magyar fogyasztókra nem jellemző, hogy más uniós országban vennének pénzügyi szolgáltatásokat vagy termékeket, az ilyen fogyasztók aránya mindössze 12%. A külföldön igénybe vett pénzügyi szolgáltatásokkal szembeni aggályként a megkérdezettek 17%-a mondta, hogy a nyelvi akadályoktól tart, 14%-uk a pontos információk hiányától, 11%-uk pedig az ismeretlen jogkörnyezettől tart.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?