19 °C Budapest

16 milliárdot érő vázát örököltek

2010. november 13. 16:02

Csillagászati összegért kelt el egy középkori kínai váza egy londoni aukciós házban. A váza az 1700-as években uralkodott Csien-lung császár idejéből származik és egy brit testvérpár örökölte egy londoni ikerházzal együtt. Az árverés értékbecslőjének elmondása alapján a váza egy teljesen hétköznapi otthonban egy szekreter tetején állt az 1930-as évek óta.

A Quing-dinasztia égetőkemencéiben készült ritkaság kikiáltási ára 800 ezer fontról indult és végül heves ajánlatháborúban egészen 51,6 millió fontig (16,64 milliárd forintig) kúszott fel.

A testvérpár az aukció végén el sem akarta hinni, hogy milyen magas áron kelt el tulajdonuk. Az egyiküknek például azonnal friss levegőre volt szüksége, mert a rosszullét kerülgette a döbbenetes ár hallatán.

Ezt a vázát örökölték, dúsgazdaggá tette őket (Forrás: Daily Mail)

A legtöbbet kínált megbízott nem kívánt nyilatkozni az aukciót követően, de a hírek szerint egy pekingi milliárdos vásárolta meg a ritkaságnak számító darabot.

Korábban is előfordult már, hogy tulajdonosaik valódi áráról mit sem sejtve birtokoltak nagy értékű műtárgyakat. Legutóbb például egy Jézust és Máriát ábrázoló Michelangelo-festményre bukkant egy szakértő, ami nemzedékeken át lógott egy New York állambeli lakásban (
Húszmilliárdos festmény lapult a kanapé mögött).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?