16 milliárdot érő vázát örököltek

2010. november 13. 16:02

Csillagászati összegért kelt el egy középkori kínai váza egy londoni aukciós házban. A váza az 1700-as években uralkodott Csien-lung császár idejéből származik és egy brit testvérpár örökölte egy londoni ikerházzal együtt. Az árverés értékbecslőjének elmondása alapján a váza egy teljesen hétköznapi otthonban egy szekreter tetején állt az 1930-as évek óta.

A Quing-dinasztia égetőkemencéiben készült ritkaság kikiáltási ára 800 ezer fontról indult és végül heves ajánlatháborúban egészen 51,6 millió fontig (16,64 milliárd forintig) kúszott fel.

A testvérpár az aukció végén el sem akarta hinni, hogy milyen magas áron kelt el tulajdonuk. Az egyiküknek például azonnal friss levegőre volt szüksége, mert a rosszullét kerülgette a döbbenetes ár hallatán.

Ezt a vázát örökölték, dúsgazdaggá tette őket (Forrás: Daily Mail)

A legtöbbet kínált megbízott nem kívánt nyilatkozni az aukciót követően, de a hírek szerint egy pekingi milliárdos vásárolta meg a ritkaságnak számító darabot.

Korábban is előfordult már, hogy tulajdonosaik valódi áráról mit sem sejtve birtokoltak nagy értékű műtárgyakat. Legutóbb például egy Jézust és Máriát ábrázoló Michelangelo-festményre bukkant egy szakértő, ami nemzedékeken át lógott egy New York állambeli lakásban (
Húszmilliárdos festmény lapult a kanapé mögött).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22