21 °C Budapest

Két hónapja szárnyal az arany ára

2010. augusztus 17. 15:32

Az arany ára közel két hónapos csúcsát döntötte meg kedden egyrészt a dollár gyengülésének, másrészt a pénzpiaci stabilitással szemben kétségeket tápláló, ezért biztonságra törekvő befektetői vásárlásoknak köszönhetően.

Az arany azonnali ára július elseje óta első alkalommal érintette az 1.227,60 dollárt kedden a kora délutáni órákban, majd az 1.227,00 dolláros jegyzés alá húzódott vissza. Hétfőn a jegyzés 1.222,85 dolláron zárt New Yorkban.

Az euró erősödött a dollárral szemben és hét heti mélypontról erősödött vissza a jennel szemben, ahogy a befektetők figyelme ismét a kockázatosabb eszközök felé terelődött.


Az arany ára június 21-én 1.264,90 dolláron állította be eddigi rekordját.

Az árfolyam jövőbeli alakulását illetően az elemzők eltérő véleményen vannak: a Standard Chartered Bank elemzője szerint nem elképzelhetetlen az 1250 dollár fölötti árfolyam sem, míg a Reuters szakértője szerint akár 1190 dollárig is visszahúzódhat az arany azonnali ára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Goldman elemzői továbbra is optimisták a nyersanyagpiaci kilátásokkal kapcsolatban, bár az utóbbi hetek áremelkedése miatt a korábbi 21.6% helyett "csupán" 19%-os emelkedésre számítanak (az S&P GSCI index értékében) 12 hónapos időtávon. Hat hónapos időtávon 1300 dolláros aranyárat várnak a piacon.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?