Raiffeisen OKOSkártyával a rászoruló gyermekért!

2009. április 7. 16:30

A Raiffeisen Közösen program keretében újabb jótékonysági akció indult április 1-jén. Minden Raiffeisen OKOSkártyás vásárlás után 10 Ft-tal támogatja a Raiffeisen Bank a rászoruló gyermekek étkeztetését.

A Raiffeisen Bank 2008 október közepén indította el azt a jótékony célú programját, melyben az OKOSkártya birtokosok minden egyes vásárlása után 5 Ft-ot különített el jótékony célra. Az így decemberig összegyűlt 10 millió forintból kilenc csecsemőotthon két hónapra elegendő minőségi élelmiszerhez jutott, a Gyermekétkeztetési Alapítvány közreműködésével.

Idén tavasszal, a program folytatásaként a Bank úgy döntött, hogy OKOSkártyás vásárlásonként már 10-10 forint gazdagítja az adománykeretet. Az április-május hónapokban tartó gyűjtés nyomán összegyűlt összeg kedvezményezettje továbbra is a gyermekétkeztetés: a csecsemőotthonok után most egyes gyermekotthonok lakói juthatnak minőségi élelmiszerhez. További változás, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány ezúttal pályázat útján választja ki a legrászorultabb intézményeket.

Szekeres Adrien énekesnő, aki a Közösen Program indulásától annak elkötelezett támogatója, fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy alapvető fontosságú a gyermekkorban a megfelelő minőségű, tápértékben gazdag élelem.

A Raiffeisen Közösen program további tervei 2009-ben: 

OKOSkártyás jótékony célú akció ősszel is 
Önkéntes munkával a gyermekekért 

2009. április 17-én indul a bank vállalati önkéntes programja, melyben tavasszal és ősszel 5-5 alkalommal, az ország különböző településein, gyermekvédelmi intézményekben önkéntes munkát végeznek a bank munkatársai. A tavaszi programban a budapesti, kecskeméti, pécsi, székesfehérvári és szombathelyi régió vesz részt. 

Busszal a Múzeumba 

Ingyenes buszlátogatást szervezünk a Ludwig Múzeum Anton Corbijn fotográfus időszaki kiállítására, április 29. és július 5. között. A programmal célunk, hogy a Budapesttől távolabb eső települések, iskolák számára megkönnyítsük a fővárosba eljutást. A buszos program magában foglalja az iskola és a múzeum közötti útvonalra az ingyenes szállítást, valamint 2 órás, interaktív múzeumi foglalkozást, korosztálynak megfelelően. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Várható program még idén: Csörgő Attila képzőművész kiállítása 2009. október - 2010. január között. 

Adománypályázat a családon kívül nevelkedő gyerekekért

Ez év őszén is meghirdetésre kerül adománypályázatunk, melynek révén továbbra is segítséget nyújtunk a családon kívül nevelkedő gyermekeknek. Az őszi pályázatban a gyerekek pénzügyi ismereteinek gyarapítását támogató programokat tervezünk támogatni, a részletek nyár elején válnak publikussá.

A Bank 2008 szeptemberében gyermekvédelemmel foglalkozó közhasznú társadalmi szervezetek számára hirdetett pályázatot, amivel családon kívül nevelkedő gyermekeket kívánt segíteni.

A nyilvános pályázat eredményeként nyolc civil kezdeményezés részesült a Raiffeisen Közösen program keretén belül a Bank támogatásában. A nyertes szervezetek 98 jelentkező közül kerültek kiválasztásra, a Kurt Lewin Alapítvány szakmai lebonyolításával. A beérkezett nagyszámú és nívós pályázatok miatt a meghirdetett 20 millió forintos támogatási keretet további 5 millió forinttal kiegészítettük.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?