12 °C Budapest

Raiffeisen OKOSkártyával a rászoruló gyermekért!

2009. április 7. 16:30

A Raiffeisen Közösen program keretében újabb jótékonysági akció indult április 1-jén. Minden Raiffeisen OKOSkártyás vásárlás után 10 Ft-tal támogatja a Raiffeisen Bank a rászoruló gyermekek étkeztetését.

A Raiffeisen Bank 2008 október közepén indította el azt a jótékony célú programját, melyben az OKOSkártya birtokosok minden egyes vásárlása után 5 Ft-ot különített el jótékony célra. Az így decemberig összegyűlt 10 millió forintból kilenc csecsemőotthon két hónapra elegendő minőségi élelmiszerhez jutott, a Gyermekétkeztetési Alapítvány közreműködésével.

Idén tavasszal, a program folytatásaként a Bank úgy döntött, hogy OKOSkártyás vásárlásonként már 10-10 forint gazdagítja az adománykeretet. Az április-május hónapokban tartó gyűjtés nyomán összegyűlt összeg kedvezményezettje továbbra is a gyermekétkeztetés: a csecsemőotthonok után most egyes gyermekotthonok lakói juthatnak minőségi élelmiszerhez. További változás, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány ezúttal pályázat útján választja ki a legrászorultabb intézményeket.

Szekeres Adrien énekesnő, aki a Közösen Program indulásától annak elkötelezett támogatója, fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy alapvető fontosságú a gyermekkorban a megfelelő minőségű, tápértékben gazdag élelem.

A Raiffeisen Közösen program további tervei 2009-ben: 

OKOSkártyás jótékony célú akció ősszel is 
Önkéntes munkával a gyermekekért 

2009. április 17-én indul a bank vállalati önkéntes programja, melyben tavasszal és ősszel 5-5 alkalommal, az ország különböző településein, gyermekvédelmi intézményekben önkéntes munkát végeznek a bank munkatársai. A tavaszi programban a budapesti, kecskeméti, pécsi, székesfehérvári és szombathelyi régió vesz részt. 

Busszal a Múzeumba 

Ingyenes buszlátogatást szervezünk a Ludwig Múzeum Anton Corbijn fotográfus időszaki kiállítására, április 29. és július 5. között. A programmal célunk, hogy a Budapesttől távolabb eső települések, iskolák számára megkönnyítsük a fővárosba eljutást. A buszos program magában foglalja az iskola és a múzeum közötti útvonalra az ingyenes szállítást, valamint 2 órás, interaktív múzeumi foglalkozást, korosztálynak megfelelően. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Várható program még idén: Csörgő Attila képzőművész kiállítása 2009. október - 2010. január között. 

Adománypályázat a családon kívül nevelkedő gyerekekért

Ez év őszén is meghirdetésre kerül adománypályázatunk, melynek révén továbbra is segítséget nyújtunk a családon kívül nevelkedő gyermekeknek. Az őszi pályázatban a gyerekek pénzügyi ismereteinek gyarapítását támogató programokat tervezünk támogatni, a részletek nyár elején válnak publikussá.

A Bank 2008 szeptemberében gyermekvédelemmel foglalkozó közhasznú társadalmi szervezetek számára hirdetett pályázatot, amivel családon kívül nevelkedő gyermekeket kívánt segíteni.

A nyilvános pályázat eredményeként nyolc civil kezdeményezés részesült a Raiffeisen Közösen program keretén belül a Bank támogatásában. A nyertes szervezetek 98 jelentkező közül kerültek kiválasztásra, a Kurt Lewin Alapítvány szakmai lebonyolításával. A beérkezett nagyszámú és nívós pályázatok miatt a meghirdetett 20 millió forintos támogatási keretet további 5 millió forinttal kiegészítettük.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 3. 10:23
A mögöttünk hagyott héten is kitett magáért a Bankmonitor csapata: elhoztuk nektek a legfontosabb pé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm