28 °C Budapest

Raiffeisen OKOSkártyával a rászoruló gyermekért!

2009. április 7. 16:30

A Raiffeisen Közösen program keretében újabb jótékonysági akció indult április 1-jén. Minden Raiffeisen OKOSkártyás vásárlás után 10 Ft-tal támogatja a Raiffeisen Bank a rászoruló gyermekek étkeztetését.

A Raiffeisen Bank 2008 október közepén indította el azt a jótékony célú programját, melyben az OKOSkártya birtokosok minden egyes vásárlása után 5 Ft-ot különített el jótékony célra. Az így decemberig összegyűlt 10 millió forintból kilenc csecsemőotthon két hónapra elegendő minőségi élelmiszerhez jutott, a Gyermekétkeztetési Alapítvány közreműködésével.

Idén tavasszal, a program folytatásaként a Bank úgy döntött, hogy OKOSkártyás vásárlásonként már 10-10 forint gazdagítja az adománykeretet. Az április-május hónapokban tartó gyűjtés nyomán összegyűlt összeg kedvezményezettje továbbra is a gyermekétkeztetés: a csecsemőotthonok után most egyes gyermekotthonok lakói juthatnak minőségi élelmiszerhez. További változás, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány ezúttal pályázat útján választja ki a legrászorultabb intézményeket.

Szekeres Adrien énekesnő, aki a Közösen Program indulásától annak elkötelezett támogatója, fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy alapvető fontosságú a gyermekkorban a megfelelő minőségű, tápértékben gazdag élelem.

A Raiffeisen Közösen program további tervei 2009-ben: 

OKOSkártyás jótékony célú akció ősszel is 
Önkéntes munkával a gyermekekért 

2009. április 17-én indul a bank vállalati önkéntes programja, melyben tavasszal és ősszel 5-5 alkalommal, az ország különböző településein, gyermekvédelmi intézményekben önkéntes munkát végeznek a bank munkatársai. A tavaszi programban a budapesti, kecskeméti, pécsi, székesfehérvári és szombathelyi régió vesz részt. 

Busszal a Múzeumba 

Ingyenes buszlátogatást szervezünk a Ludwig Múzeum Anton Corbijn fotográfus időszaki kiállítására, április 29. és július 5. között. A programmal célunk, hogy a Budapesttől távolabb eső települések, iskolák számára megkönnyítsük a fővárosba eljutást. A buszos program magában foglalja az iskola és a múzeum közötti útvonalra az ingyenes szállítást, valamint 2 órás, interaktív múzeumi foglalkozást, korosztálynak megfelelően. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Várható program még idén: Csörgő Attila képzőművész kiállítása 2009. október - 2010. január között. 

Adománypályázat a családon kívül nevelkedő gyerekekért

Ez év őszén is meghirdetésre kerül adománypályázatunk, melynek révén továbbra is segítséget nyújtunk a családon kívül nevelkedő gyermekeknek. Az őszi pályázatban a gyerekek pénzügyi ismereteinek gyarapítását támogató programokat tervezünk támogatni, a részletek nyár elején válnak publikussá.

A Bank 2008 szeptemberében gyermekvédelemmel foglalkozó közhasznú társadalmi szervezetek számára hirdetett pályázatot, amivel családon kívül nevelkedő gyermekeket kívánt segíteni.

A nyilvános pályázat eredményeként nyolc civil kezdeményezés részesült a Raiffeisen Közösen program keretén belül a Bank támogatásában. A nyertes szervezetek 98 jelentkező közül kerültek kiválasztásra, a Kurt Lewin Alapítvány szakmai lebonyolításával. A beérkezett nagyszámú és nívós pályázatok miatt a meghirdetett 20 millió forintos támogatási keretet további 5 millió forinttal kiegészítettük.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?