16 °C Budapest

Raiffeisen: új termékek, még több megtakarítás

2009. március 4. 14:15

Az elmúlt években a bankszektor termék-innovációi, és a lakosság bankhasználati szokásai is leginkább a hiteltermékekre fókuszáltak. A hitelfelvétel sokkal inkább része a mai magyar társadalom pénzügyi kultúrájának, mint a megtakarítási hajlandóság.

Napjaink pénzügyi és gazdasági válsága ugyanakkor - amellett, hogy a bankok számára is felértékeli a megtakarítási termékkört - egyre inkább ráirányítja a figyelmet a biztonságos megtakarítások fontosságára. Ezt felismerve a Raiffeisen Bank egyszerre három új megtakarítási termékkel lép a lakossági piacra.

A rövid-távú, eseti megtakarításokat megcélozva, a Raiffeisen Bank a magyar piacon újdonságnak számító termékkel, a Raiffeisen Előrekamatozó Betéttel jelent meg.

A hosszabb távon befektetendő források számára jelent mérsékelt kockázatú, mégis vonzó kamatszintet biztosító megoldást a Raiffeisen Kamatozó Kötvény.

A rendszeres megtakarításra ösztönző, életbiztosítással kombinált terméket is bevezet a Bank, a Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás 2009. március elejétől lesz elérhető a bankfiókokban.

Raiffeisen Előrekamatozó Betét 


Magyarországon egyedülálló megtakarítási lehetőséget kínál a Raiffeisen Bank a Raiffeisen Előrekamatozó Betéttel, mely a piaci gyakorlattól eltérően nem a futamidő végén, hanem már a betétlekötés napján kifizeti a kamatot. Így az ügyfeleknek nem kell megvárniuk a lekötés végét, hogy a kamatokat saját céljaikra felhasználják, növeljék megtakarításaikat, újra befektessék vagy éppen aktuális kiadásaikat fedezzék a kamat összegével.


A Raiffeisen Előrekamatozó Betét forint alapon, 3, 4 vagy 6 hónapos lekötések esetében érhető el, 2009. március 2-tól a Raiffeisen bankfiókokban és a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálatán keresztül.

A Raiffeisen Előrekamatozó Betét által kínált kamatok:

4 hónapos futamidőre - Új megtakarítás elhelyezése esetén
Előre fizetett éves kamat: 11,07%, EBKM: 11,50%
6 hónapos futamidőre
Előre fizetett éves kamat: 9,97%, EBKM: 10,50%
3 hónapos futamidőre
Előre fizetett éves kamat: 9,76%, EBKM: 10,00%

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Raiffeisen Kamatozó Kötvény


A Raiffeisen Kamatozó Kötvény egyszerű és biztonságos megtakarítási forma, ugyanakkor kiemelkedő, fix kamatozású megoldást kínál. A Kamatozó Kötvény kiszámítható befektetést jelent, hiszen a fix évi 11,50%-os kamat (EHM: 11,05%) a 2 éves futamidő alatt nem módosul, és nem függ a piaci változásoktól. A termék mérsékelt kockázatú befektetés, így az ügyfelek megtakarításai biztonságban gyarapodnak. A kötvény már 100 ezer forinttól elérhető a Raiffeisen bankfiókokban és a Raiffeisen Direkt telefonos ügyfélszolgálatán keresztül. A kétéves futamidejű kötvény lejáratkor fizeti vissza a névértéket és a kamatot. A kötvény 2009. február 25-én került kibocsátásra.

Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás


Rendszeres megtakarításokra ösztönöz a 2009. március 9-től elérhető Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás.
Az AEGON Biztosító által nyújtott rendszeres díjas életbiztosítás már havi 10.000 forint biztosítási díj befizetésével igénybe vehető, és a biztosítási védelem mellett a hosszú távú megtakarítások előnyeit egyesíti.

A rendkívül kedvező kondíciókkal, alacsony költségekkel elérhető Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás rugalmas megtakarítási lehetőséget kínál, hiszen a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő és az AEGON Befektetési Alapkezelő által kezelt 10 eszközalapból az ügyfél elvárásainak és kockázatvállaló hajlandóságának megfelelően állíthatja össze befektetési portfolióját, mely a biztosítás futamideje alatt díj- és kamatadó-mentesen módosítható. A Raiffeisen Spektrum Életbiztosítás kamatadó-mentes megtakarítási lehetőséget biztosít minimum 10 éves tartam esetében, a személyi jövedelemadó törvény korlátozásai mellett pedig adókedvezményre jogosít, ráadásul örökösödési illetékmentes.
Az életbiztosítás a biztosított baleseti halála esetén befektetéseinek értékén felül induló 1 millió forintos biztosítási összeget szolgáltat, amely mellé - kockázatelbírálástól függően - akár 10 millió Ft-ig köthető kockázati kiegészítő biztosítás.

A Raiffeisen Bank ügyfeleit online szerződésmegtekintő rendszer segíti abban, hogy mindig naprakész információval rendelkezzenek megtakarításukról, és díjmentesen csoportosíthassák át megtakarításaikat.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem