3 °C Budapest

Itt a legrosszabb bankok listája!

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 10:05

Az 5 legnagyobb brit bank ebben az évben közel 40 milliárd fontnyi rekord profitot szeretne elérni, ami a jelenlegi kondíciókat nézve nem is olyan lehetetlen küldetés. A nevetségesen alacsony betéti kamatok, és a hihetetlen magasságokban szárnyaló díjak mellett nem nehéz rekordokat elérni. A Sunday Times összeállított egy listát, a legrosszabb feltételeket kínáló bankokról. Az eredmények meglepőek voltak...

A Natwest lett a legrosszabb bank a számos szakértő bevonásával készült listán, ami a brit bankokat hasonlítja össze, figyelembe véve a folyószámlákhoz, a hitelkártyákhoz, betétekhez, jelzáloghoz, és befektetéshez kapcsolódó kamatokat és díjakat. Ez nagy jelentőséggel bír, mert a britek több mint fele, az 5 legnagyobb bank ügyfele, és több mint két harmaduk rendelkezik befektetésekkel is.

A rangsorolásnál minden banknál azonos tényezőket vizsgáltak, mint például a jelzálog esetében a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, díjakat, és kamatokat. A vizsgálat során minden bank kapott egy pontszámot (1-10-ig), ami alapján az ügyfelek könnyen össze tudják hasonlítani a saját bankjuk feltételeit a többiekével, és ha megfelelőbbet találnak, akkor válthatnak is.

A Natwest kapta a legkevesebb pontszámot (4,9), majd következett a Lloyds TSB (5,1), majd a Barclays (5,2), a Halifax (5,4), az Abbey (5,8), az HSBC (5,9), és a legjobb az Alliance & Leicester (6,5) volt. A pontszámokat figyelembe véve, hogy a legjobb bank is csak 6,5-ös pontszámot kapott a 10 pontos listán, a brit bankok nagymértékben terhelik az ügyfeleket a jelentős összegű díjakkal, akik nem is biztos, hogy tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy másik banknál sokkal kedvezőbb feltételeket kapnának.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?