12 °C Budapest

Itt a legrosszabb bankok listája!

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 10:05

Az 5 legnagyobb brit bank ebben az évben közel 40 milliárd fontnyi rekord profitot szeretne elérni, ami a jelenlegi kondíciókat nézve nem is olyan lehetetlen küldetés. A nevetségesen alacsony betéti kamatok, és a hihetetlen magasságokban szárnyaló díjak mellett nem nehéz rekordokat elérni. A Sunday Times összeállított egy listát, a legrosszabb feltételeket kínáló bankokról. Az eredmények meglepőek voltak...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Natwest lett a legrosszabb bank a számos szakértő bevonásával készült listán, ami a brit bankokat hasonlítja össze, figyelembe véve a folyószámlákhoz, a hitelkártyákhoz, betétekhez, jelzáloghoz, és befektetéshez kapcsolódó kamatokat és díjakat. Ez nagy jelentőséggel bír, mert a britek több mint fele, az 5 legnagyobb bank ügyfele, és több mint két harmaduk rendelkezik befektetésekkel is.

A rangsorolásnál minden banknál azonos tényezőket vizsgáltak, mint például a jelzálog esetében a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat, díjakat, és kamatokat. A vizsgálat során minden bank kapott egy pontszámot (1-10-ig), ami alapján az ügyfelek könnyen össze tudják hasonlítani a saját bankjuk feltételeit a többiekével, és ha megfelelőbbet találnak, akkor válthatnak is.

A Natwest kapta a legkevesebb pontszámot (4,9), majd következett a Lloyds TSB (5,1), majd a Barclays (5,2), a Halifax (5,4), az Abbey (5,8), az HSBC (5,9), és a legjobb az Alliance & Leicester (6,5) volt. A pontszámokat figyelembe véve, hogy a legjobb bank is csak 6,5-ös pontszámot kapott a 10 pontos listán, a brit bankok nagymértékben terhelik az ügyfeleket a jelentős összegű díjakkal, akik nem is biztos, hogy tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy másik banknál sokkal kedvezőbb feltételeket kapnának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?