Miben mesterkednek a bankok?

Pénzcentrum
2007. június 22. 08:30

Míg a közelmúltban számos piaci szereplő az internet fiókhálózat visszaszorító hatásáról beszélt, mára bebizonyosodott, hogy az értékesítésben még mindig a bankfiók játssza a vezető szerepet és az elektronikus csatornák csak kiegészítő funkcióhoz jutnak. Ezen felismerés fényében hazánkban is újabb dinamikus fiókfejlesztési hullám indult.

Az EFMA legfrissebb tanulmánya szerint az a bank lehet képes versenyelőnyhöz jutni, mely a banki bizalmi légkör veszélyeztetése nélkül tud egyedi, otthonos környezetet és hatásos kommunikációt biztosítani. A bankfiókban zajló folyamatokat optimalizálni kell és a tényleges értékesítést kell a középpontba állítani, míg az adminisztratív és pénztárosi tevékenységre fordított időt drasztikusan vissza kell szorítani - írja a Világgazdaság.

Hazánkban a fiókhálózat fejlesztésének keretében megjelentek a specializált egységek, így például a készpénzt nem tároló hitelpontok, melyeket jóval olcsóbb megépíteni és üzemeltetni mint egy hagyományos bankfiókot. A plázákban emellett kis alapterületű, gyors tranzakciókra, elsősorban készpénzfelvételre és befizetésre alkalmas fiókok jöttek létre.

A 24 órás zónák száma is növekedést mutat, a bankkártyás azonosítás révén elérhető területeket ugyanakkor az esetek többségében készpénzfelvétel céljából vesszük igénybe, a pénzbefizetést szolgáló automata még ma sem túl kedvelt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?