Együttműködési megállapodás született az OTP Egézségpénztár és a Sportkórház között

Pénzcentrum
2007. március 23. 13:00

Ma délelőtt együttműködési megállapodást írt alá Dr. Berkes István, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgató főorvosa, valamint Dr. Pongrácz Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Dr. Berkes István elmondta, a közös cél az egészségfejlesztés, illetve az egészség megőrzése. A Sportkórház által felhalmozott tudás, és szakmai tapasztalat, valamint az ország mintegy 110 településén meglévő sportorvosi hálózat mind vonzónak bizonyulhat az egészségpénztári tagok számára. A program keretében többek között sort kerítenek szűrővizsgálatokra, nyílt napokra, ahol az egészségmegőrzés szerepén van a hangsúly.

A Sportkórház és az OTP Egészségpénztár közös tervet kíván megvalósítani annak érdekében, hogy a hazánkban leggyakrabban előforduló népbetegségek tekintetében biztosítsanak a pénztártagoknak preventív szolgáltatásokat. A program céljai között szerepel többek között a szív és agyi katasztrófával összefüggő halálozás csökkentése, a daganatos megbetegedések megelőzése, a mozgásszervi betegségek okozta életminőségromlás javítása, valamint bármilyen indokú műtéti kockázat csökkentése.

Dr. Pongrácz Antal elmondása szerint mindez alátámasztja, hogy nem csupán a csaknem 5500 szolgáltatói szerződés bővítéséről van szó, hanem a cél a minőségi változtatás, a megelőzés. A mintegy 5 évvel ezelőtt alapított OTP Egészségpénztár ma az országban piacvezető pozíciót ért el, melynek dinamikusan bővülő taglétszáma meghaladja a 100 ezer főt. A szerződött szolgáltatók mintegy 15 000 - féle szolgáltatással állnak a tagok rendelkezésére.

Az OTP Egészségpénztár által a tagok rendelkezésére bocsátott elektronikus Egészségkártya elfogadóhelyeinek száma mintegy 3300. A kártya díjmentesen igényelhető, érvényességi ideje 5 év, használatkor pedig nem kell tranzakciós díjat fizetni. Az együttműködés keretében az OTP Bank ellátja a kórházat, illetve a Sportkórház hálózatát az elektronikus fizetés eszközeivel, azaz ATM, POS-terminálok, egészségkártya elfogadóhelyek kerülnek kialakításra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06