Te zuhantál már álmodban? Tudod, mit jelent?

Te zuhantál már álmodban? Tudod, mit jelent?

2016. november 28. 17:04

Gondolkodtál már azon, miért zuhansz álmodban, vagy miért ébredsz - verejtékben úszva - arra, hogy üldöznek; meztelenül voltál nyilvános helyen, vagy nem volt egyetlen fogad sem?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindegy, hogy álmatlanság, vagy éppen ellenkezőleg, folyamatos rémálmok gyötörnek minket, előbb utóbb kihatással lesz majd munkavégzésünkre. Sőt, bizonyos esetekben elbukhatjuk az esedékes fizetésemelést, illetve előléptetést is. Matthew Gibson (Williams College) és Jeffrey Shrader (UCSD) kutatásukban ugyanis nemrég megállapították, hogy

a kialvatlanság komoly hatással van a termelékenységünkre.

Nemrég foglalkoztunk már itt a Pénzcentrumon azzal, hogyan bírjuk rá magunkat több alvásra, illetve kitértünk egyéb "hálószobatitkokra" is. Most viszont azt vesszük alaposabban górcső alá, mi "rém"álmaink valódi jelentése. Ha ugyanis felismerjük, mi áll tudatalattink kivetülésének hátterében, máris sokat tettünk azért, hogy kipihenten ébredjünk.

Tudod, mit jelentenek a "rém"álmok?

Az álomfejtésre sokan hókusz-pókuszként tekintenek, pedig már komoly tudománya is van. Kezia Vida az amerikai Yale Egyetemen szerzett filozófia diplomát, és kutatócsoportjával már 7 éve tanulmányozza az álmokat, és hogy azok milyen összefüggésben állnak az emberek problémáival. 

A szakember szerint ha úgy érezzük, hogy egy álomnak jelentése van, akkor van is, de személyenként változik, hogy kinek mi mit jelent az életében. Vannak azonban olyan álmok, amik gyakran kínozzák az embereket, és ezek mögött nagyon hasonló problémák állnak.

Zuhansz, és nem tudsz felébredni: a szakember szerint a zuhanás a kontrollvesztést jelenti. Valami kezd kicsúszni az ellenőrzésünk alól, ami félelemmel tölt el.

Üldöznek: valaki be akar férkőzni a személyes teredbe, vagy valamilyen sérelem miatt szorongsz. 

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Kiesik a fogad: a fogmosás az egyik legalapvetőbb gondoskodás saját magunkról. A fog elvesztésére fájdalmas és szégyellni való eseményként gondolunk. Ha ilyet álmodsz, kezd figyelni a saját szükségleteidre, mert nem gondoskodsz magadról kellően.

Meztelen vagy nyilvános helyen: meztelenül lenni egy nyilvános helyen általában nagyon kínos. Ha ilyet álmodsz, az azt jelzi, hogy félsz egy kínos helyzettől.

Bogarak másznak rajtad: olyan gondolatok fertőzik az elmédet, amik nincsenek jó hatással a mindennapjaidra. Amíg ezektől a gondolatoktól nem tudsz megszabadulni, nem lehet tökéletesen jelen a napjaidban.

Szex: a szexuális álom jelentése erősen függ attól is, hogyan érzi magát az ember az adott helyzetben. Ha az exeddel szexelsz álmodban, az általában azt jelenti, hogy vágysz a vele töltött szép pillanatokra, és a szíved mélyén még mindig szerelmes vagy belé.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.07 02:29
A SZILÁRD TALAJ TÖRVÉNYE a vezetőbe vetett bizalom fontosságát emeli ki. Ehhez magas szintű szakmai...
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?