Te zuhantál már álmodban? Tudod, mit jelent?

2016. november 28. 17:04

Gondolkodtál már azon, miért zuhansz álmodban, vagy miért ébredsz - verejtékben úszva - arra, hogy üldöznek; meztelenül voltál nyilvános helyen, vagy nem volt egyetlen fogad sem?

Mindegy, hogy álmatlanság, vagy éppen ellenkezőleg, folyamatos rémálmok gyötörnek minket, előbb utóbb kihatással lesz majd munkavégzésünkre. Sőt, bizonyos esetekben elbukhatjuk az esedékes fizetésemelést, illetve előléptetést is. Matthew Gibson (Williams College) és Jeffrey Shrader (UCSD) kutatásukban ugyanis nemrég megállapították, hogy

a kialvatlanság komoly hatással van a termelékenységünkre.

Nemrég foglalkoztunk már itt a Pénzcentrumon azzal, hogyan bírjuk rá magunkat több alvásra, illetve kitértünk egyéb "hálószobatitkokra" is. Most viszont azt vesszük alaposabban górcső alá, mi "rém"álmaink valódi jelentése. Ha ugyanis felismerjük, mi áll tudatalattink kivetülésének hátterében, máris sokat tettünk azért, hogy kipihenten ébredjünk.

Tudod, mit jelentenek a "rém"álmok?

Az álomfejtésre sokan hókusz-pókuszként tekintenek, pedig már komoly tudománya is van. Kezia Vida az amerikai Yale Egyetemen szerzett filozófia diplomát, és kutatócsoportjával már 7 éve tanulmányozza az álmokat, és hogy azok milyen összefüggésben állnak az emberek problémáival. 

A szakember szerint ha úgy érezzük, hogy egy álomnak jelentése van, akkor van is, de személyenként változik, hogy kinek mi mit jelent az életében. Vannak azonban olyan álmok, amik gyakran kínozzák az embereket, és ezek mögött nagyon hasonló problémák állnak.

Zuhansz, és nem tudsz felébredni: a szakember szerint a zuhanás a kontrollvesztést jelenti. Valami kezd kicsúszni az ellenőrzésünk alól, ami félelemmel tölt el.

Üldöznek: valaki be akar férkőzni a személyes teredbe, vagy valamilyen sérelem miatt szorongsz. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiesik a fogad: a fogmosás az egyik legalapvetőbb gondoskodás saját magunkról. A fog elvesztésére fájdalmas és szégyellni való eseményként gondolunk. Ha ilyet álmodsz, kezd figyelni a saját szükségleteidre, mert nem gondoskodsz magadról kellően.

Meztelen vagy nyilvános helyen: meztelenül lenni egy nyilvános helyen általában nagyon kínos. Ha ilyet álmodsz, az azt jelzi, hogy félsz egy kínos helyzettől.

Bogarak másznak rajtad: olyan gondolatok fertőzik az elmédet, amik nincsenek jó hatással a mindennapjaidra. Amíg ezektől a gondolatoktól nem tudsz megszabadulni, nem lehet tökéletesen jelen a napjaidban.

Szex: a szexuális álom jelentése erősen függ attól is, hogyan érzi magát az ember az adott helyzetben. Ha az exeddel szexelsz álmodban, az általában azt jelenti, hogy vágysz a vele töltött szép pillanatokra, és a szíved mélyén még mindig szerelmes vagy belé.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
ajovomunkahelye  |  2023.03.13 17:34
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultú...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?