Százezer felett az elutasított nyugdíjkérelmek száma

Pénzcentrum2010. december 7. 12:02

Százezer körül az elutasított nyugdíjkérelem Az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság közzétette az I-III. negyedévre vonatkozó ágazati feladatellátási mutatóit. A 2010-es év első kilenc hónapjában összesen 419 482 igénybejelentés érkezett, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,3%-os emelkedésnek felel meg. Idén szeptember végéig összesen 94 120 elutasító határozatot hoztak, ez a szám mára minden bizonnyal százezer felé emelkedett.

A nők már a választások előtt ígéretet kaptak arra, hogy negyven év szolgálati idő megszerzése után kérhetik a nyugdíjazásukat. Ennek első lépése, hogy megállapítsák a megszerzett szolgálati időt, amit a már a nyugdíjba vonulás előtt érdemes kérelmezni. Ennek megfelelően az első három negyedévben 39,2%-kal 83 948-ra emelkedett a szolgálati idő számítások száma.

A szolgálati idő megállapításához az igazgatóságok ügyfélszolgálati irodáiban díjmentesen lehet beszerezni a szükséges nyomtatványt, amit kitöltve, hozzácsatolva a dokumentumokat az ügyfélszolgálati irodában célszerű leadni. A szolgálati idő elismerése elektronikus úton is előterjeszthető (az internetről letölthető a szükséges nyomtatvány, de az Ügyfélkapun keresztül is kérhető a határozat).

 


A nyugdíjasként végzett keresőtevékenység alapján számított nyugdíjnövelésre 16,0%-kal kevesebb, összesen 96 364 kérelem érkezett. A nyugdíjellátások és egyéb ellátások iránti igények száma összességében 3,6%-kal emelkedett, ezen a rehabilitációs járadék iránti igények emelkedtek a leginkább (46,2%-kal).

Segítünk a döntésben: Magánnyugdíj: menni vagy maradni? - a szakértő válaszol

Az év első kilenc hónapjában 398 359 kérelmet zártak le, ebből 304 239-en teljesítő-, míg 94 120-an elutasító határozatot kaptak.


A rokkantsági és baleseti rokkantsági ügyek kapcsán közel kétszer annyi elutasítás született, mint jóváhagyás. Egészségkárosodáson alapuló ellátásra 443 elutasítás mellett mindössze 27-en jogosultak az év első kilenc hónapjában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jön a 75%-os nyugdíjadó: unokáink sem fogják fizetni?

Nyugdíj 40 év után:


Kiszámoltuk! Ennyi lesz a nyugdíja a 40 évet dolgozó nőknek

Újabb kedvezmények a láthatáron!


Átírta a parlament a nyugdíjtörvényt

Január helyett csak jövő decembertől lesz nyugdíj-hozzájárulás a nyugdíjjárulékból, a reálhozamot ehó megfizetése nélkül lehet majd felvenni. Több apró változtatás mellett ezeket a módosításokat szavazta meg a parlament a nyugdíjtörvény kapcsán. A lényeg azonban marad, aki nem lép vissza az állami rendszerbe, elveszíti majdani nyugdíja egy részét - írja az Index.hu.

Címkék:
iban szám kereső,